Сърбомакедонската истерия и лъжи срещу България продължават.Лидерът на Демократическата партия

...
Сърбомакедонската истерия и лъжи срещу България продължават.Лидерът на Демократическата партия
Коментари Харесай

Потресаващо! Сръбски лидер ни нарече фашисти

Сърбомакедонската нервност и неистини против България не престават.

Лидерът на Демократическата партия на сърбите в районен съд Македония Иван Стоилкович насочи потресаващи, лъжливи и ужасяващи обвинявания против България, наричайки я фашистка и геноцидна страна.

Сръбската държавна организация " Танюг " незабавно популяризира апела на Стоилкович да има " съдбоносен отговор от страна на президента и премиера против непремерените изказвания на българските публични лица " след поздравленията на македонското управление за Националния празник на сърбите в Македония - Свети Сава ".

Лидерът отиде още по-далеч и сподели, че " сърбите след 1941г. са били подложени на етническо пречистване ". Според него " сходни изказвания провокират безпокойствие и разпалват национална ненавист, която ги връща към неприятни мемоари от предишното ".

" Припомнянето на закононарушенията на българските фашисти няма да остане без последици, в случай че не попречим пътя на тази политика “, сподели още Стоилкович.

В края на ръководството на Никола Груевски стана ясно, че Иван Стоилкович, дружно със сръбския сътрудник Горан Живайлевич, интензивно е взел участие в нахлуването в македонския парламент по време на " Кървавия четвъртък " на 27-ми април 2017г.

По време на погрома на Народното събрание бяха пребити над 100 души, в това число и настоящия министър председател Зоран Заев. Живайлевич бе измежду тълпата и си направи селфи с тях. Веднага по-късно той бе изпъден от Скопие.

В разкритите по-късно документи в детайли се разказва и активността на сръбските сътрудници в районен съд Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА, бел.ред./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич. Мирослав Лазански.

Всички те са взели участие персонално в пропагандната акция в интерес на режима на Никола Груевски.

В момента Лазански е сръбски дипломат в Москва, където Иван Стоилкович бе на посещаване проведено от Живайлевич и изгонения съветски посланик Владислав Филипов от Сараево през 2019г.  Преди това в продължение на 10г. Филипов работи в районен съд Македония, Косово и Албания, написа още БГНЕС.

 

.



 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР