14 са вече жертвите на руския въздушен удар по строителен

...
14 са вече жертвите на руския въздушен удар по строителен
Коментари Харесай

14 са вече жертвите на руския въздушен удар в Харков

14 са към този момент жертвите на съветския въздушен удар по строителен хипермаркет в украинския град Харков през вчерашния ден. Президентът Володимир Зеленски прикани американския и китайския си сътрудник да участват на срещата на върха за мир в Швейцария идващия месец.

43-ма са ранените при съветския удар по хипермаркета в Харков, а за безследно изчезнали се считат още 16 души. Тази седмица ударите против Харков се ускориха, откакто съветските войски нахлуха през границата, откривайки нов фронт в този регион. 

През миналата нощ украинската противовъздушна защита е свалила 12 съветски ракети и 31 дрона.

В прочувствено послание на британски на фона на разрушенията в Харков президентът Володимир Зеленски насочи покана към международните водачи да вземат участие на Конференцията за войната в Украйна в Швейцария на 15 и 16 юни:
 
„ Иска ли Русия разговор? Украйна има най-големия в света опит с неистини от страна на Русия. Лъжи, които в частност бяха съветското прикритие за подготовката на тази война. И тъкмо по тази причина е нужна световна среща на върха за мир на водачите, които Русия няма да може да измами. Среща на високо ниво, която ще покаже кой в света в действителност желае да постави завършек на войната, а освен да претендира за преустановяване на огъня, което неизбежно ще бъде нарушено от руснаците “, акцентира Зеленски.
 
Швейцарското държавно управление е хазаин на събитието. Поканени са 160 делегации, само че Русия няма да участва.

Според уредниците измежду участващите страни са членовете на Г-7, Г-20 и БРИКС.
ТЕМА преди 1 час 743 преди 6 часа 1860 преди 20 часа 8316
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР