Съоснователят и съизпълнителен директор на Robinhood Markets Inc. Влад Тенев

...
Съоснователят и съизпълнителен директор на Robinhood Markets Inc. Влад Тенев
Коментари Харесай

Влад Тенев на разпит пред Конгреса на САЩ

Съоснователят и съизпълнителен шеф на Robinhood Markets Inc. Влад Тенев ще даде показания през идната седмица пред Комисията за финансови услуги на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Изслушването на българина Тенев е във връзка неотдавнашната брутална двупосочна търговия на акциите на компанията GameStop Corp. през неговата онлайн платформа за търговия Robinhood Markets Inc, заяви в четвъртък Fox Business.

Според американската телевизия чиновници на комисията към момента организират полемики по отношение на чуванията и на шефа на хедж фонда Melvin Capital Management Габриел Плоткин, изпълнителния шеф на онлайн обществената медия Reddit Inc. Стив Хъфман, основния изпълнителен шеф на хедж фонда Citadel LLC Кенет Грифин и неназован " известен " блогър във форума Wallstreetbets.

Изслушванията в Камарата се чака да обзет въпроси, свързани с потока на поръчките (за покупки/продажби на акции) и така наречен " къси " продажби на акции на GameStop, притежавани от хедж фондове, които преди време бяха " пробити " след нападателни покупки на акции от страна на войска дребни вложители. Това докара до трагично повишаване на акциите на GameStop и до многомилиардни загуби за хедж фондовете от притежаваните от тях " къси " позиции.

Преди дни " Уолстрийт джърнъл " заяви, че хедж фондът Melvin Capital Management е претъпрял 53-процентна загуба през януари поради бруталните ценови придвижвания на акциите на GameStop.

Според информацията на финансовото издание хедж фондът, учреден от Гейб Плоткин, е почнал годината с към 12,5 милиарда $, само че в края на януари е управлявал едвам 8 милиарда щатски $, в това число 2,75 милиарда $ в незабавни фондове, след спора с вложителите на дребно от форума WallStreetBets.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР