Самураите имат почти митична репутация. Идеята, че тези страховити воини

...
Самураите имат почти митична репутация. Идеята, че тези страховити воини
Коментари Харесай

Факти за самураите, които не можете да видите във филмите

Самураите имат съвсем митична известност. Идеята, че тези страховити воини били посветили живота си напълно на един доблестен код, основаващ се на достойнството, е необикновено сантиментална, само че значително погрешна. В основата си тя е развита и продължава да се зарежда от книгите и филмите, които до огромна степан пък черпят ентусиазъм от легендите.

Разбира се, самураите са разнообразни от елитните воини на другите нации, само че и те са били хора със своите копнежи, желания, упоритости и най-много многочислени пороци. Въпреки това хората на изкуството са решили, че публиката ще хареса доста повече един храбър облик, в сравнение с един елементарен човек в необикновена ризница.

Постепенно обликът на самураите бива идеализиран до степен, в която техните дефекти били съвсем забравени. Въпреки това даже и до през днешния ден са оживели някои обстоятелства, които показват другото лице на елитните воини. В идната изложба вижте някои обстоятелства, които ще преобърнат вашата обща визия за самураите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР