Сагата около криптоборсата FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрайд, която

...
Сагата около криптоборсата FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрайд, която
Коментари Харесай

От милиардите на Сам Банкман-Фрайд остана шестцифрена сума

Сагата към криптоборсата FTX и нейния създател Сам Банкман-Фрайд, която към момента не е завършила, ще бъде скъп урок за всеки оттук нататък. Младият бизнесмен - ентусиазъм за мнозина в целия свят, влезе в историята и с рекордното време, за което изгуби статуса си на милиардер. Сега той е образец за скоростно оскверняване и опустошаване.

В изявление за Axios този понеделник SBF, както е прочут още Банкман-Фрайд, показа, че в персоналната му банкова сметка са останали към 100 000 $, заяви Money Control.

По време на диалога младият мъж изясни колапса на FTX с персонални дефекти и регулаторни пропуски. Преди месец компанията подаде молба за отбрана от банкрут в Съединени американски щати и повлече след себе си големи загуби за криптоиндустрията. Една от последните жертви на срутва е американската компания за разпределяне на заеми за криптовалути BlockFi.

Запитан по какъв начин стоят нещата с персоналните му финанси, 30-годишният Сам Банкман-Фрайд сподели: „ Мога ли да кажа негативно число? “

Нямам концепция. Не знам. Последно, когато ревизирах, имах 100 000 $, обясни той.

" Сложно е. По принцип всичко, което имах, беше обвързано с компанията “, изясни изпадналият в усложнение създател на FTX. Той безусловно за една нощ видя по какъв начин положението му се срина с 94% до 991,5 милиона $. От тях в този момент са останали още по-малко.

Според Axios персоналното благосъстояние SBF е достигнало 26,5 милиарда $ в един миг. По времето, когато избухва абсурдът с FTX, то възлиза на към 15,2 милиарда $.

На 11 ноември FTX подаде молба за отбрана от банкрут в Съединени американски щати, дружно със своя отдел в Съединени американски щати - компанията за крипто търговия Alameda Research и близо 130 други филиала. Нейният създател Сам Банкман-Фрайд подаде оставка като основен изпълнителен шеф, откакто конкурентната борса Binance се отхвърли от препоръчаното по-рано придобиване.

Колапсът разпали страховете за бъдещето на крипто промишлеността и няколко крипто компании от този момент се приготвят за банкрут.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР