Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан

...
Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан
Коментари Харесай

Бойна операция! САЩ ще продължат въздушните удари в Афганистан

Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан в помощ на силите за сигурност на страната, съобщи през вчерашния ден на брифинг представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от ТАСС.

" Наблюдаваме интензивността на талибаните в страната, положението на сигурността продължава да буди безпокойствие ", съобщи Кърби. " Ние разполагаме с компетенции и благоприятни условия /.../ да помогнем на афганистанските въоръжени сили посредством въздушни удари. Признаваме, че нанасяме и ще продължим да нанасяме въздушни удари в тяхна поддръжка ", добави представителят на Пентагона.

На 14 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи решението си да завърши интервенцията в Афганстан, станала най-продължителната задгранична военна акция в американската история. На този декор в ислямската република се следи утежняване на обстановката в региона на сигурността, защото талибаните ускоряват настъпленията си в доста региони на страната.

Представители на придвижването " Талибан " настояват, че бунтовниците са съумели да открият надзор върху 85 % от територията на Афганистан, в това число в региони по границите с пет страни: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР