Световната футболна организация (ФИФА) разпореди спешна правна оценка на предложението

...
Световната футболна организация (ФИФА) разпореди спешна правна оценка на предложението
Коментари Харесай

ФИФА умува дали да отстрани Израел от футболните турнири заради войната в Газа

Световната футболна организация (ФИФА) разпореди незабавна правна оценка на предлагането на Палестинската футболна асоциация (PFA) за краткотрайно премахване на Израел поради войната в Газа , като даде обещание да го прегледа на изключително съвещание на своя съвет през юли. Това съобщи организация Ройтерес.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино взе решението на годишен конгрес в Банкок, където президентът на PFA насочи прочувствен апел към делегатите да проведат гласоподаване за отстраняването на Израел от всички клубни и национални надпревари, обвинявайки го в голям брой нарушавания на устава на ФИФА.

Палестина упреква Израелската футболна асоциация (IFA) в нарушавания на интернационалното право , дискриминация против арабски играчи и включване в нейната лига на клубове, ситуирани на палестинска територия.

ФИФА не може да си разреши да остане безразлична към тези нарушавания или към продължаващия геноцид в Палестина, тъкмо както не остана безразлична към многочислените прецеденти, съобщи президентът на ПФА Джибрил Раджуб.

Искането за наказания против Израелската футболна асоциация идва две години след решението на ФИФА да изхвърли Русия от интернационалните надпревари поради нашествието в Украйна.

Предложението беше изпратено до ФИФА през март и добавено към дневния ред на Конгреса с поддръжката на федерациите на Алжир, Йордания, Сирия и Йемен.
 И ФИФА, и УЕФА изхвърлиха Русия
И ФИФА, и УЕФА изхвърлиха Русия

В решението не се споделя нищо за Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР