Съединените щати наложиха санкции на повече от 10 физически и

...
Съединените щати наложиха санкции на повече от 10 физически и
Коментари Харесай

САЩ санкционираха ирански и сирийски физически и юридически лица

Съединените щати постановиха наказания на повече от 10 физически и юридически лица в Иран, Сирия и Уганда, обвинявайки ги в съществени нарушавания против човешките права и репресивни дейности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Американското министерство на финансите съобщи, че дейностите му, които бележат седмицата на "Срещата на върха за демокрацията ", са ориентирани против репресии и подриване на демокрацията, като показва физически и юридически лица, свързани с насилственото потушаване на мирни митинги в Иран, смъртоносни химически офанзиви против цивилни в Сирия и други

"Министерството на финансите ще продължи да се бори против авторитаризма, като предизвиква търсенето на отговорност за насилствени репресии против хора, които желаят да упражняват човешките си права и фундаменталните си свободи ", сподели Андреа Гаки, директорка на службата за надзор на задграничните активи в американското министерство на финансите.

Вашингтон включи в черния лист двама висши офицери от сирийските военновъздушни сили, които са упрекнати в това, че са виновни за офанзиви с химическо оръжие против цивилни, както и трима висши офицери от сирийските разследващи служби.

Съединени американски щати глобиха специфичните елементи на иранските сили за правоприлагане и специфичните антитерористични елементи, както и няколко техни представители. Санкции се постановат и против Голамреза Солеймани, който командва твърдолинейната иранска милиция "Басидж ". Два пандиза и затворнически шеф също са включени в черния лист поради събития, за които се твърди, че са се случили там.

Днешните дейности замразяват американски активи на включените в черния лист и напълно не разрешава на американци да работят с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР