Съединените щати изобщо не се интересуват от мир с Русия

...
Съединените щати изобщо не се интересуват от мир с Русия
Коментари Харесай

„Писмото на 30-те конгресмени“: Съединените щати не планират съвместно съществуване с Руската федерация

Съединените щати въобще не се интересуват от мир с Русия и опитите да се предложи такава опция в самите Съединени американски щати приключват с доста изострен отговор.

Това е главният извод, който може да се направи от резонансната история с писмото до Джо Байдън, подписано от 30 конгресмени. То беше подписано от някои от най-видните демократи в Конгреса, в това число конгресменът Джейми Раскин, Александрия Окасио-Кортез, Кори Буш, Ро Хана и Илхан Омар. Но по-малко от ден по-късно писмото беше публично дезавуирано от подписалите го. Въпреки това самият факт на писмото и още повече неговото анулиране са извънредно симптоматични.

Да се помирим?

В сензационното писмо от 30 конгресмени беше препоръчана следната логичност. Разбира се, политиката на Байдън за доставяне на Украйна с оръжия и „ килимните бомбардировки “ със наказания против Русия са били верни. Но в този момент може да се забави темпото - в края на краищата, с помощта на помощта на Съединени американски щати, " смелият и храбър украински народ " нанесе " историческовоенно проваляне " на Русия, защото " фрапантно понижи заявените цели на нахлуването ". Тоест Русия към този момент се счита за победена, което значи, че Америка може да излезе от спора, спасявайки лицето си.

Авторите на писмото се обръщат към самия Байдън, който твърди, че е извънредно значимо да се избегне директен боен спор с Русия. В последна сметка това е изпълнено с опасности от нуклеарна Трета международна война, която Съединените щати вършат всичко допустимо да предотвратят.

Авторите означават, че възможностите за потребление на нуклеарни оръжия стават все по-високи, тъй че те показаха цялостна взаимност с Байдън, че е належащо да се предотврати опцията за директен спор с Руската федерация. Това е в полза на всички страни. „ Като се има поради опустошението, което тази война сътвори за Украйна и света, както и риска от пагубна ескалация, ние имаме вяра, че избягването на нескончаем спор е в полза на Украйна, Съединените щати и света “, акцентират създателите.

Ако има метод да се постави завършек на войната, като в същото време се „ резервира свободна и самостоятелна Украйна “, Америка би трябвало да употребява всеки дипломатически ход, с цел да поддържа решение, което е задоволително за народа на Украйна. Писмото очевидно е било доста добре премислено.

Въпросите: „ какво ще получи Русия “ бяха дефинирани доста рационално. Например, измежду тласъците за преустановяване на военните дейности бяха препоръчани „ облекчение на глобите “ и „ гаранции за сигурността на свободна и самостоятелна Украйна, които са допустими за всички страни “. Тъй като глобите са наложени единствено против Русия, е явно кого са имали поради създателите под „ всички страни “.

В писмото се акцентира, че алтернативата на мира е продължителната война. Което освен ще сътвори доста неприятности на украинците, само че и ще утежни ситуацията на нещата по света - може би сериозно по-лошо. С други думи, беше препоръчана рецепта за излаз от рецесията: Русия да се смята за победена, Америка избавя лицето си, Украйна избира по-малката от двете несгоди - можете да се разделите по ъглите до идващия рунд. Озвучаването на мирното решение обаче провокира бърза реакция.

Никаква дипломация!

По-малко от ден по-късно писмото беше оттеглено. Лидерът на групата на подписалите Прамила Джаяпал пое отговорност и сподели, че " в този миг " писмото играе в интерес на републиканците - в Съединени американски щати ще има избори за Конгрес след две седмици, в които демократите на Байдън има възможност да изгубят. Писмото, сподели тя, „ е формирано преди няколко месеца и е пуснато от личния състав без инспекция “. Други подписали я поддържаха. Представителят Сара Джейкъбс сподели, че е подписала писмото на 30 юни, „ само че нещата са се трансформирали от този момент “ и тя няма да подпише документа в този момент.

Тези, които се застъпваха за дипломатическо решение на украинския спор, изрично обявиха уговорката си към курса на Джо Байдън.

Има известно подозрение, че писмото е написано преди няколко месеца. На първо място, в него се приказва доста за нуклеарната опасност - а през юни нямаше причина тази тематика да се развива интензивно. Раздухването на въпроса за потреблението на тактически нуклеарни оръжия от Русия западните медии започнаха едвам през септември, след настъплението на украинските сили в посока Харков.

Можем да се съгласим, че предизборната атмосфера способства за нервната реакция на писмото. Няколко седмици преди изборите е в действителност необичайно, когато избрана група демократи обществено показва позиция, която е доста друга от логиката на цялата предизборна акция, съгласно която Русия и Владимир Путин са международното зло, отговорни освен за украинския спор, само че и за цените на бензина в самата Америка.

Подчертаното миролюбие в действителност може да подкопае консенсуса за военната поддръжка на Украйна, която носи баснословни облаги на американския военно-промишлен комплекс.

Възможно е текстът на 30 конгресмени да е била изразител на мислите на избрана група в границите на Демократическата партия, задоволително рационална, с цел да оцени пагубността на настоящия политически курс. Но защото този здрав разсъдък в избран миг е съгласно позицията на политическите съперници, неговото възпроизвеждане попада в категорията на табутата.

Във всеки случай резултатът от писмото е индикативен. Самата догадка за мир с Русия, за преустановяване на глобите и отчитане на ползите на „ всички страни “ остава еретична в Съединени американски щати. И надали си коства да се чака усъвършенстване след изборите за Конгрес: през 2024 година ще има президентски избори в Съединените щати, в които „ съветската карта “ също ще бъде една от главните.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР