Съдържание:Петна от йод на мебелитеПетна от йод на металаПетна от

...
Съдържание:Петна от йод на мебелитеПетна от йод на металаПетна от
Коментари Харесай

Как да премахнем петна от йод

Съдържание:

Петна от йод на мебелитеПетна от йод на металаПетна от йод на кожените изделияПетна от йод на облеклата  Как да премахнем петна от йод

Дори и да сте доста деликатни, отново можете без да желаете да изцапате другите повърхности с йод. Със сигурност огромна част от вас си мислят, че премахването на петна от йод е освен комплицирано, само че даже и невероятно. Ако знаете обаче няколко значими съвета, тогава ще можете елементарно да се избавите даже от петната на йод върху мебелите, кожата или метала.

Подръчни средства, които можете да употребявате:

- оцет;

- водороден пероксид;

- етилов спирт;

- борната киселина;

- аспирин;

- нишестена каша;

- лимонен сок;

- ацетон.

Петна от йод на мебелите

 Премахване на петна от йод с кислородна вода

Ако инцидентно изцапате мебелите ви с йод, тогава ще ви помогне елементарен водороден пероксид. Тук обаче има една дребна ловкост, с цел да сработи методът, а точно е значимо да втриете малко сапунен разтвор към петното, с цел да не се усили при попиването му. След това просто използвайте водородния пероксид и гъба, с цел да премахнете петното. Ако макар напъните ви, замърсяването не се почиства напълно, тогава не се тревожете. Просто го намокрете с малко оцет, като сходна операция ще помогне на йодът да се кристализира и да се махне по-лесно с елементарна по-мека четка. Друг не по-малко ефикасен метод е премахването на петната благодарение на етилов алкохол, като може да употребявате и борната киселина, като тя също се оправя прелестно с тези петна.

Петна от йод на метала

Аспиринът има доста приложения в семейството. Той може да се употребява и за премахването на замърсяванията от това субстанции. За задачата би трябвало да извършите просто разтвор от 100 мл вода и 1 таблетка аспирин, а по-късно с него да обработите мястото. Ако сте капнали йод на линолеум, тогава използвайте нишестена каша и я оставете да подейства за една нощ, а след това просто премахнете остатъците от нея.

Петна от йод на кожените произведения

За задачата можете да употребявате водороден пероксид, алкохол или елементарен лимонен сок. Не забравяйте обаче, че след почистването на петното от йод по този метод, наложително би трябвало да нанесете някакъв по-мазен крем за кожени произведения, с цел да не се напука.

Петна от йод на облеклата

Ако инцидентно изцапате обичаните си движимости с йод, тогава можете да употребявате елементарен ацетон, само че имайте поради, че методът не е предопределен за доста деликатните облекла. Той се нанася благодарение на елементарен памучен тампон на петното и се оставя за 15 минути. За памучни тъкани можете да опитате да накиснете дрехата за 40 минути в мляко, а по-късно да я изперете ръчно.

Имайте поради, че йодът може да се отстрани елементарно и напълно единствено в случай че незабавно започнете почистването с тези средства. Старите петна могат да се отстранен доста по-сложно, а и резултатът надалеч няма да е съвършен.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР