Русия минава на езика на ултиматумите. Този път директно се

...
Русия минава на езика на ултиматумите. Този път директно се
Коментари Харесай

Русия преминава на езика на ултиматумите: Сдържаният Песков каза съвсем директно

Русия минава на езика на ултиматумите. Този път непосредствено се изрече нормално сдържаният Дмитрий Песков. Перспективите за прекосяване на борбата с Украйна и Запада в нуклеарен спор оцениха онлайн Александър Казаков и Алексей Живов.

Миналата седмица съветското министерство на защитата разгласи проекти за осъществяване на военни маневри за рационализиране на уменията за подготовка и потребление на нестратегически нуклеарен боеприпас, напомни икономическият наблюдаващ на Първи съветски Юрий Пронко.

Очевидно става дума за тактически нуклеарни оръжия, опцията за потреблението им в Украйна нееднократно е била обсъждана от специалисти по време на СВО.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова решението за започване на ученията отговор на тревожните изказвания на западните страни, които не изключват по-тясно присъединяване на НАТО в спора на страната на Киев.

Представителят на Кремъл посочи, че става дума по-специално за френския президент Еманюел Макрон, който по-рано приказва за допустимо изпращане на части от постоянната войска на неговата република в Украйна, и английския външен министър Дейвид Камерън, който разреши на украинските въоръжени сили да нанесат удари с английско оръжие против всевъзможни цели в Русия.

Политологът, някогашният консултант на главата на ДНР Александър Казаков и военният доброволец Алексей Живов приказваха за нов кръг от ескалация на борбата онлайн в Константинопол.

" Засега това са единствено думи "

Според първия специалист сега Москва се пробва да сдържи по-нататъшното изостряне на несъгласията. В същото време политологът приказва по-подробно за заканите на Запада:

От една страна, думите на Макрон към момента са единствено думи. Думите на Камерън също към този момент са единствено думи. Нито една ракета Storm Shadow към момента не е прелетяла в по този начин наречената канонична територия на Русия, т.е. територията преди 2014 година

От друга страна, в случай че реагираме на изказвания по този метод – най-суровите през последните десетилетия – това значи, че имаме спомагателна информация, че това не са просто думи.

Събеседникът на „ Първи съветски “ напомни, че още в първия ден на спецоперацията съветският президент Владимир Путин ясно очерта позицията си по отношение на намесата на трети страни в спора, като предизвести, че реакцията ще бъде невиждан отговор на Москва.

А недоизреченото от президента тогава, на 24 февруари 2022 година, най-сетне стана ясно през последните дни. Александър Казаков най-сетне подреди пъзела:

Въпросът през последните две и повече години беше по кое време ще пресекат тъкмо тази линия, заявена, само че не избрана от нашия висш главнокомандващ на 24 февруари 2022 година Сега разбираме къде тъкмо е тази линия.

Това е директното присъединяване на западни армейски контингенти в спора на територията на някогашна Украйна. Няма значение поканен или натрапен. И второто е потреблението на западни оръжия, тежки модерни оръжия с огромен обхват, на територията на Русия в границите преди 2014 година

Лондон печели от огромна европейска война

На собствен ред Алексей Живов уточни, че английското оръжие към този момент се употребява интензивно от съперника в зоната на бойните дейности. Според него назрява „ огромна европейска война “:

Ако с французите всичко е повече или по-малко ясно - те най-вероятно ще отскочат от тази история, тогава по какъв начин ще се държи Англия, като се има поради нейната доста нападателна политика към Русия, е огромен въпрос.

Трябва да разберем положението, в което се намира Англия в този момент – преди дефолт. Това е доста значим миг. Англия е банкрутирала. Преди доста време. И огромна европейска война е от изгода за нея.

Нанасяйки проваляне на Русия, даже единствено за имиджови цели, английските водачи ще могат да завоюват политически точки и да отвлекат вниманието на популацията от вътрешните проблеми.

Но главното за Лондон е, че военните дейности в последна сметка не го засягат директно. Русия обаче може да обуздае Англия с „ лек пестник “, уверен е военният доброволец.

" Моля, имайте поради, че Англия в никакъв случай не е била съществено наранена от война. Максимум - бомбардировка. Лондон си проправя път през целия 20-ти век, като първо убеждава кайзера да нападна Руската империя посредством избрани операции, а по-късно убеждава Хитлер да нападна Съветския съюз, вместо да стрие на прахуляк самата Англия.

И в този момент, явно, те също чакат да изтъкат военните закани на своя остров. Но мисля, че този път няма да стане. Британците надценяват настоящето си значение в света, съществено го надценяват. В такива случаи нормално следва лек пестник, който слага хората на мястото им ",– акцентира събеседникът.

Той също по този начин означи, че на фона на изостряне на несъгласията със Запада, посланиците на Англия и Франция Найджъл Кейси и Пиер Леви са били поканени на диалог в съветското външно министерство. Разговорите с всеки от тях лишиха не повече от 40 минути.

Алексей Живов изясни за какво са извикани представители на дипломатически задачи във Външно министерство. Според него Москва е сложила ултиматум на Лондон и Париж:

И двамата посланици влязоха във външното министерство и си потеглиха след към 30 минути. Това е ултимативният резултат. Тоест там им сложиха ултиматум и ги изгониха. Никой не е приказвал с тях там, те не са обсъждали нищо.

Дойдоха, споделиха им: вижте, това и това ще извършите – това и това ще получите. Това е, точка. И двамата, забележете, както се вижда от физиономиите им, те напуснаха постройката на отдела в доста унило положение...

Чу ли какво сподели Песков?

Военният доброволец също така прикани да не се преувеличава сериозността на нуклеарната опасност. Той акцентира, че е оповестено обучение за тестване на потреблението единствено на тактически нуклеарни оръжия:

Има два типа: тактически и стратегически нуклеарни оръжия. Стратегически - това са крилати ракети с нуклеарни бойни глави, това са ракети с морско, въздушно и наземно базиране като Искандер, Циркон, Калибър, Х-59 и други

На този стадий приказваме единствено за тестване на тактически боеприпас, т.е. по-малко мощен, който теоретично може да се употребява на територията на Украйна или наоколо.

" Например в Полша, където в този момент се сглобяват нови оръжия за режима в Киев, през които се транспортират доставки в огромни количества ",– изясни специалистът.

Разбира се, приказваме за хипотетично приложение, само че въпросът за прехода на борбата към нуклеарен спор към този момент беше повдиган няколко пъти през последните съвсем две години и половина, само че всякога последователно изчезваше от главните информативен дневен ред.

" Чухте какво сподели Песков, нали? Обикновено резервираният Песков, от който в никакъв случай не можеш да изтръгнеш непотребна дума, съгласно мен сподели непосредствено и напълно ясно: има нова непредвидена значима ескалация, ние ще се отнесем към нея с най-голяма съвестност.

Тези думи значат, че в действителност тече доста интензивна работа, дипломатическа и интернационална, която, за жалост, последователно стартира да се трансформира в езика на ултиматумите. Вече ги виждаме във връзка с противников страни за нас, за Франция и Англия.

Сега не мога да ви кажа в какво ще се окажат тези ултиматуми. Но сигурно знам, че те няма да договарят с търсения президент на Украйна.

Сега той е нарушител. И постоянно е било допустимо да се договаря с детски западни политици, даже и в най-трудните интервали ",– приключи Живов.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48922 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед46240Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед66016Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед27154Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19674Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78750Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77852„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77458В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР