Съдържание:КурцхаарЛабрадорАнглийски пойнтер Основните изисквания към ловните кучета са силата, издръжливостта,

...
Съдържание:КурцхаарЛабрадорАнглийски пойнтер Основните изисквания към ловните кучета са силата, издръжливостта,
Коментари Харесай

Най-подходящите породи ловни кучета

Съдържание:

КурцхаарЛабрадорАнглийски пойнтер  Породи ловни кучета

Основните условия към ловните кучета са силата, издръжливостта, смелостта, предаността и послушанието. Отглеждането и дресирането на тези породи се отличават от тези на елементарните домашни любимци.

Питомците за ловуване би трябвало да са подготвени да минават голямо разстояние и да са доста добре физически готови, както и да имат такива генетични заложби. Важно е да устоят дълго време без храна и вода, а също по този начин да са доста издръжливи на всевъзможни климатични особености. Не са за подценяване и отзивчивите качества на ловните породи кучета, защото по време на лов кучето е същински правилен и благонадежден сътрудник на индивида.

Курцхаар

 Курцхаар

Това е доста известна ловна порода кучета, която е била отгледана за пръв път в Германия. Отличава се с огромните си умствени заложби, съобразителността и това че се поддава доста елементарно на дресировка. Имайте поради обаче, че както всички ловни, по този начин и това куче има потребност от огромна физическа интензивност. Тези питомци са също по този начин доста предани на стопаните си, с отзивчив темперамент, висока продуктивност, само че и с отлични качества на куче надзирател.

Лабрадор

Породата има водоотблъскваща четина, което дружно с формата на лапичките им, ги прави отлични плувци. Именно по тази причина те постоянно се вземат при ловуване на птици, фазани и различен малък дивеч. Имат доста леко захапване и на практика не нараняват и не повреждат плячката.

През 18 век лабрадорите са били употребявани от риболовци за събиране на улов от мрежи. Породата се характеризира с атлетичната си физика, отлична сила, добър манталитет, любезност и преклонен темперамент на лабрадора.

Английски пойнтер

 Пойнтер

Тази порода съчетава в себе си голям брой потребни за ловуването качества. Така да вземем за пример те са доста бързи и елементарно могат да догонят плячката си. Отличават се и с огромната си мощ и устойчивост, което ги прави идеални ловни кучета. Умеят да се гмуркат и е в положение да преследват жертвата си доста дълго време, по тази причина постоянно се вземат при ловуване на птици и зайци. Също по този начин, тази порода се характеризира с доста положително зрение, отлични търсачески привички, внимателност и доста добър усет.

Компетентния избор и вярното образование на кучето са ключът към идеалния ловджийски сътрудник. Той ще ви бъде освен правилен в работата, само че и същински другар и любим на цялото семейство.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР