Съдържание:Изберете пресни продуктиПланирайте храненията сиПийте много водаНамалете преработените храниБъдете креативни

...
Съдържание:Изберете пресни продуктиПланирайте храненията сиПийте много водаНамалете преработените храниБъдете креативни
Коментари Харесай

Как да се храним здравословно през пролетта?

Съдържание:

Изберете пресни продуктиПланирайте храненията сиПийте доста водаНамалете модифицираните храниБъдете изобретателни със салатитеГответе у домаОбърнете внимание на размера на порциитеПохапвайте здравословни закускиИзберете постни протеиниПоглезете се умерено  здравословно хранене напролет

Пролетта е отлично време да се концентрирайте върху здравословните хранителни привички, защото времето се затопля и пресните артикули стават по-лесно налични. С толкоз доста вкусни варианти, от които да избирате, е елементарно да се храните здравословно и прелестно. Ето няколко съвета по какъв начин да се храните здравословно напролет.

Изберете пресни артикули

Пролетта е сезонът на пресни артикули като аспержи, грах, артишок, ягоди, ревен и други Включете тези сезонни плодове и зеленчуци в ястията си, с цел да получите всички хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае.

Планирайте храненията си

Планирайте храненията си авансово, с цел да сте сигурни, че получавате уравновесена диета. Включете многообразие от пълнозърнести храни, постни протеини и здравословни мазнини в храната си.

Пийте доста вода

Със стоплянето на времето е значимо да останете хидратирани. Пийте доста вода през целия ден, с цел да поддържате тялото си вярно.

Намалете модифицираните храни

Преработените храни постоянно са с високо наличие на захар, сол и нездравословни мазнини. Вместо това изберете цели, непреработени храни, които са цялостни с хранителни субстанции.

Бъдете изобретателни със салатите

 здравословна пролетна салата

Салатите са превъзходен метод да включите пресни артикули в диетата си. Бъдете изобретателни със салатите си, като добавяте разнообразни гарнитури и дресинги, с цел да поддържате нещата забавни.

Гответе вкъщи

Готвенето вкъщи ви разрешава да контролирате съставките в ястията си и да гарантирате, че получавате всички хранителни субстанции, от които тялото ви се нуждае. Освен това може да бъде занимателен метод да експериментирате с нови предписания и усети.

Обърнете внимание на размера на порциите

Лесно е да преядете, когато се наслаждавате на вкусна храна, само че е значимо да имате поради размера на порциите. Използвайте по-малки чинии и слушайте сигналите на тялото си, с цел да избегнете преяждането.

Похапвайте здравословни закуски

Вместо да посягате към нездравословни закуски, изберете здравословни закуски като пресни плодове, зеленчуци, ядки и семена.

Изберете постни протеини

Постните протеини като пиле, риба, тофу и фасул са страхотни благоприятни условия за включване в храната ви. Те са цялостни с хранителни субстанции и могат да ви оказват помощ да се чувствате сити и задоволени.

Поглезете се умерено

Добре е да се поглезите понякога, само че е значимо да го вършиме умерено. Наслаждавайте се на обичаните си лакомства умерено и се фокусирайте върху здравословни, уравновесени ястия през останалото време.

Здравословното хранене напролет е обвързвано с включването на пресни артикули в диетата ви, планирането на храненията ви, поддържането на хидратация и вниманието към размера на порциите. Като следвате тези препоръки, можете да се насладите на вкусни и питателни ястия, които ще ви накарат да се чувствате ужасно през пролетния сезон.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР