Образователното министерство подготвя метод за оценяване и на най-малките. Целта

...
Образователното министерство подготвя метод за оценяване и на най-малките. Целта
Коментари Харесай

Родител за идеята на МОН да оценява и най-малките: Cамото започване на детска градина е достатъчно стресиращо

Образователното министерство приготвя способ за оценяване и на най-малките. Целта е да се видят достиженията на децата на входа на детската градина и преди да прекрачат за първи път прага на учебното заведение. 

Родител на дете, на което му следва да стартира да посещава детско образователно заведение напълно скоро, сподели пред ", че самото започване на детска градина е задоволително стресиращо за всяко едно дете, на което занапред му следва да бъде отделено от своята майка за по-дълъг интервал от време денем. 

Това оценяване съгласно Мария не би довело до никакъв действителен резултат. " Тези деца са изправени пред нова конюнктура и занапред навлизат в един нов стадий на развиване. Те преди всичко няма да покажат усвоените умения до тази възраст, а на второ - има деца, които на три години към момента не могат да приказват ", добави майката. 

По думите ѝ що се касае до децата в предучилищна възраст, там към този момент приказваме за такива, които са усвоили доста повече умения и могат да ги покажат. 

" Дори да бъде въведено някакво оценяване преди прекрачване за първи път на учебния предел, то има смисъл, само че в случай че по-скоро е под формата на игра и децата биват следени от способени лица (психолози), с цел да бъдат дадени съответни резултати за уменията и развиването на децата ", сподели още тя.

Предвижда се оценяването на най-малките да стартира след три години, само че то няма да е под формата на изпити като матурите при учениците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР