Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на

...
Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на
Коментари Харесай

Лидерът в генералното класиране Тадей Погачар записа пета етапна победа в обиколката на Италия

Лошото време редуцира съвсем на половина 16-ия стадий от Обиколката на Италия, само че това не попречи по никакъв метод на водача в генералното класиране Тадей Погачар да запише още една етапна победа.

Словенецът, който кара за отбора на Обединените арабски емирства, измина 118,4 километра от Лаас до Санта Кристина Валгардена за 2 часа, 49 минути и 37 секунди.

Днешният стадий трябваше да бъде " кралският " в тазгодишното 107-мо издание на " Джирото ", като в него бе планувано прекосяване през най-високата точка - прохода Умбраил, само че поради дъжда, подправен със сняг, уредниците редуцираха стадия с 88 километра.

С офанзива на финалната височина Вал Гардена носителят на " розовото трико " Погачар стигна до триумфа, който е пети за него от началото на " Джирото ".

Втори и трети на закъснение от 16 секунди финишираха надлежно италианецът Джулио Пелицари (Бардиани) и колумбиецът Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое). 

С третото си място през днешния ден Даниел Маринес се върна още веднъж на втора позиция в генералното класиране. Той обаче изостава на цели 7:18 минути от Погачар при единствено още пет стадия до края на Обиколката на Италия. Трети на 7:40 минути е британецът Герайнт Томас (Инеос).

Погачар е безапелационен водач и при катерачите, а при спринтьорите преди всичко е италианецът Джонатан Милан (Лидл-Трек).

В сряда в 17-ия стадий би трябвало да бъдат преминати 159 километра от Селва ди Вал Гардена до Пасо Брокон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР