Съдържание:1. SSD дискът е по-издръжлив2. По-бърза работа3. По-лесен за пренасяне4.

...
Съдържание:1. SSD дискът е по-издръжлив2. По-бърза работа3. По-лесен за пренасяне4.
Коментари Харесай

Какво е SSD и какви са му предимствата?

Съдържание:

1. SSD дискът е по-издръжлив2. По-бърза работа3. По-лесен за пренасяне4. По-ефективна работа5. Ниво на шум6. Лесно и бързо инсталиране  Какво е SSD и какви са му преимуществата? Снимка: pagefact / pixabay.com

SSD (Solid State Drive) е устройство за запазване на данни, а употребяваната технологията се базира на концепцията за флаш-паметта.

В съпоставяне със общоприетия корав диск (HDD - Hard Disk Drive), SSD дисковете нямат движещи се елементи, нито преносима записваща глава, а устройството им прилича повече външна памет.

SSD дисковете имат доста преимущества: усъвършенстват бързината, с която работи компютърът, усилват размера на паметта, обезпечават надеждност при съхранението на значимите файлове, документи, фотоси, музика и др.

1. SSD дискът е по-издръжлив

При обичайните твърди дискове непрекъснатото придвижване, генерирано от дребни движещи се елементи, основава топлота, което е водещ фактор за щета на твърдия диск. Тъй като SSD дисковете нямат движещи се елементи, те са по-надеждни и по-устойчиви на удар от обичайните твърди дискове. Те също по този начин са по-устойчиви при произшествия и изхабяване, тъй като нямат дребни и податливи на повреди елементи. SSD дисковете имат по-добра резистентност на разтърсвания, внезапни придвижвания, удари, трептения и т.н.

2. По-бърза работа

Без движещи се елементи, които да забавят компютъра, SSD дисковете са извънредно бързи.

SSD дискове оферират продуктивност при мигновено зареждане, което значи по-малко време за изчакване и по-добра сърдечност на системата.

По-бързата обработка на данните и опцията за огромен брой едновременни интервенции при SSD форсират зареждането на уеб уеб страниците.

3. По-лесен за преместване

Тъй като SSD дисковете тежат по-малко от твърдите дискове, те са по-удобни за мобилни устройства.

С олекотени съставни елементи и здрава структура SSD дисковете са по-подходящи, в случай че ви се постановат чести пътувания.

4. По-ефективна работа

SSD дисковете изискват по-малко сила за работа, което значи, че ще получите по-дълъг живот на батерията. Не се нагряват и работят доста по-ефективно.

5. Ниво на звук

При SSD дисковете липсва присъщия звук на преносимия корав диск.

6. Лесно и бързо инсталиране

С помощта на специфичното управление можете бързо и елементарно да инсталирате SSD диска.

Основният минус на SSD диска спрямо HDD е по-високата му цена.

С времето и напредването на технологиите обаче, цената му става все по-конкурентна, а услугата - по-достъпна за всеобщия консуматор.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР