С встъпителна пресконференция стартират дейностите по проекта на Община Враца

...
С встъпителна пресконференция стартират дейностите по проекта на Община Враца
Коментари Харесай

Започва ремонт на две от залите на Младежкия дом във Враца /снимки/

С встъпителна конференция започват дейностите по плана на Община Враца за възобновяване на две от залите на Младежки дом Враца, оповестиха от локалната администрация.
„ Основната цел на плана е възстановяване на изискванията за запазване и показване на културните полезности и достъпа до културното завещание във Враца “, съобщи зам.-кметът Александър Владимиров. Основните действия обгръщат Бяла и Синя зала, както и повсеместен ремонт на покрива на културната институция. Ще бъде осъществена замяна на електрическата, осветителна и отоплителна система и слагане на нова дограма и подова настилка. По време на строително-ремонтните действия ще бъде обезпечена налична среда за хора в неравностойно състояние, като за задачата ще се построи профилирана рампа сред двете зали. В рамките на плана са планувани и изложения на движимо и недвижимо културно завещание, взаимно с Регионалния исторически музей в града.
Средствата са обезпечени по Програма PA14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, „ Младежки дом- атрактивно културно средище “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година и са на стойност 780 060.25 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР