Въпреки 8-минутни овации на фестивала в Кан и отличните отзиви

...
Въпреки 8-минутни овации на фестивала в Кан и отличните отзиви
Коментари Харесай

Въпреки овациите в Кан Furiosa отбеляза най-ниския успех в боксофиса от 29 години насам

Въпреки 8-минутни аплодисменти на фестивала в Кан и отличните мнения от критици екшън филмът " Furiosa " (Фюриоза) не съумява да притегли публиката. Предисторията на " Mad Max " с Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт в основните функции означи най-ниския старт в американския боксофис през май от близо три десетилетия.

Филмът на режисьора Джордж Милър зае първото място в Съединени американски щати през уикенда, който беше празничен поради честването на Деня в памет на починалите бойците (Memorial Day). Обикновено това е денят, който бележи началото на сезона на холивудските блокбъстъри. През годините с този ден са синхронизирани министър председателите на " Джурасик парк ", " Топ Гън: Маверик ", " Карибски пирати: На края на света " и други.

" Furiosa " обаче влиза в историята с най-слаб триумф в този празничен уикенд от 29 години насам. От петък до неделя той е събрал 25,6 млн. $, съгласно прогнозните оценки на Warner Bros. В световния боксофис екшънът събира 58,9 млн. $ от общо 76 пазара. За съпоставяне бюджетът на кино лентата е близо 168 млн. $.

Последният филм №1, който има по-нисък триумф в уикенда за Деня в памет на починалите бойците, излиза чак през 1995 година Това е фамилната комедия " Casper " (Каспър), която събира 22 млн. $ в първите си няколко премиерни дни. Данните, несъмнено, се отнасят към този интервал от американската стопанска система и не са съобразени с инфлацията.

Киносалоните не престават да нямат триумф с блокбъстърите. Претендентите за такива като " Kingdom of the Planet of the Apes " и " Thr Fall Guy " не дебютираха с изключително високи резултати - надлежно 58 млн. $ и 33 млн. $. Индустрията се надява, че прожекциите на идните " Deadpool & Wolverine " (Дедпул и Върколакът) и анимациите " Despicable Me 4 " (Аз, проклетникът 4) и " Inside Out 2 " (Отвътре на открито 2) по-късно през годината ще трансформират тази наклонност.

Дотогава общите продажби на билети настойчиво изостават с 22% в съпоставяне със същия интервал предходната година.

В рамките на кино фестивала в Кан който беше посрещнат с близо 8-минутни аплодисменти. Действието във кино лентата се развива в постапокалиптичен свят преди събитията от " Mad Max: Fury Road ".

Историята споделя за младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс. Докато светът се разпада, тя е отвлечена от Зеления оазис на Майките и попада в ръцете на военачалника Дементус. В последна сметка лоялността ѝ не се свързва с никого и тя се среща с тайнствен боец посред Пустошта, като двамата се съюзяват, с цел да вземат в свои ръце скъпа стока - нефт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР