С внушителни банкови авоари е подплатил бъднините си бившият сценарист

...
С внушителни банкови авоари е подплатил бъднините си бившият сценарист
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Тошко Йорданов скатал над половин милион - шефът на комисията по култура и медии с имане в лева и чужда валута в четири банки

С внушителни банкови активи е подплатил бъднините си някогашният сценарист на Слави Трифонов - Тошко Йорданов. Ямболлията, яхнал културата и медиите на страната като ръководител на едноименната комисия в Народното събрание, разполага с над половин милион лв., скатани в над 20 влога в няколко български банки, откри инспекция на ПИК.

Сумата с персоналния банков капитал на Тошко е обществено налична в уеб страницата на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество КПКОНПИ.

Тошко, за който се приказва, че зад акцията му да срути Емил Кошлуков от Българска национална телевизия стоят упоритостите на Слави Трифонов да овладее публичната телевизия за източването й през публични поръчки, аутсорсване на рекламата, с цел да не е ясно какъв брой пари влизат от това перо и какъв брой остават като комисионни за определени рекламни организации, е в цветущо финансово положение. За разлика от някои от сътрудниците си сценаристи, с които допреди известно време преписваха скечовете за шоуто на Дългия от обществените мрежи.
свързани новини321890на 13.02.2022
Откъде и по какъв начин Тошко Йорданов е натрупал над 500 хиляди лв. по банковите си сметки, ще питате. Най-логичният и доверчив отговор е, че този половин милион е от спестени заплати от годините му работа в несъществуващото от 2019 година вечерно предаване на Слави Трифонов.

Според медийни изявления от преди пет-шест години, макар пословичното сребролюбие на учиндолеца, сценаристите в екипа му са получавали към 4-5 хиляди лв. месечно.

Дори и да предположим, че шефът на комисията по просвета и медии години наред е кътал заплатите си в банковите си сметки, остава тайнственост по какъв начин е оцелявал, в случай че не разполага нито със земи, нито с парцели, от които да вземем за пример да получава аренда. Липсата на каквото и да е недвижимо имущество, а също и размера на своето банково благосъстояние, Тошко Йорданов е показал в декларацията си за имущество и ползи за пред КПКОПНИ.

Или в случай че би трябвало да бъдем точни, ще цитираме формалния документ, в който написа, че Тошко Йорданов Хаджитодоров има 558 927 лв., разпределени в 22 сметки в български левове, швейцарски франка и английски лири и разпръснати из 4 български банки.

На фона на благосъстоянието на Тошко, съпартийците му в Има Такъв Народ Ивайло Вълчев и Филип Станев не могат да му стъпят и на дребния пръст. Финансовото им положение е в пъти по-скромно от това на сегашния народен представител - Вълчев разполага с малко над 100 бона парични средства и банкови влогове, а Станев към 120 хиляди



Както е тръгнало, шефът на комисията по просвета и медии в Народното събрание скоро може да се похвали и с първия си милион. Над 530 хиляди лв. възлиза благосъстоянието му към сегашния миг.



Горе - наличните парични средства на Ивайло Вълчев, а долу - на Филип Станев. Дори и двамата дружно не имат толкоз, колкото има сътрудника им Тошко Йорданов.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР