Корнелия каза категорично, че според БСП в Украйна се води

...
Корнелия каза категорично, че според БСП в Украйна се води
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Стефан Янев предложи в батальона да има чужди военни, министрите от БСП бяхме против, безотговорно ще е кабинетът да се разпадне

Корнелия сподели изрично, че съгласно Българска социалистическа партия в Украйна се води война, социалистите приветстват договарянията, само че са срещу глобите против Русия. Те не желаят да се зачертава историята и ще празнуват 3 март.

Да помогнем на бежанците е приоритет, сподели тя пред Би Ти Ви. Да подготвим стопанската система и да подсигурим жителите с храни. Това е различен приоритет, има артикули и храни. Правителството и аз като министър си вършим работата, сподели тя.

Нито едно оръжие не е изнесено за Украйна, акцентира Нинова. Според нея българско оръжие за Украйна не би трябвало да се изнася.

Според нея Стефан Янев персонално е внесъл предложение към българския батальон да има непознати войски, четиримата министри от Българска социалистическа партия са били срещу. Решението обаче е било взето след гласоподаване. Министрите социалисти са се въздържали.
свързани новини138412преди 7 часа
До този миг съгласно няма искане за изнасяне на оръжие за Украйна. Работодателите са изразили подготвеност да оказват помощ със претовареност на бежанците от Украйна.

Министър Христо Проданов обаче е оповестил поради глобите са паднали 1500 полета с туристи за България. Затова от Българска социалистическа партия са срещу войната. Всеки би трябвало да взема решение предвид на националния интерес, сподели Нинова.

Не сме раздвоени и няма да се оттеглим от властта, сподели предвид на русофилския електорат на партията. Тя призна обаче за различия в държавното управление, само че да падне държавното управление ще е безконтролно.

По-малко страсти и рационални решения са нужни, сподели Нинова. Тя е безапелационна, че няма да постави подписа си за експорт на българско оръжие за Украйна.

Нинова научила за оставката на Стефан Янев от премиера Кирил Петков персонално нощес. Тогава Петков още нямал незабавно отговор от Янев, който е от квотата на Политическа партия " Продължаваме промяната ".

Не знам детайлности, само че най-вероятно ще се строи нов нуклеарен блок в Козлодуй с наличното съоръжение, сподели Нинова. От Демократична България съгласно нея били срещу развиването на нуклеарната енергетика.

Тя отхвърли да даде лична оценка за работата на Стефан Янев, както и за претендента за боен министър Тодор Тагарев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР