Руските олигарси, на които се опира руският президент Владимир Путин,

...
Руските олигарси, на които се опира руският президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Олигарсите в Русия надигат глава срещу Путин! Дерипаска поиска край на държавния капитализъм. Милиардерите търпят огромни загуби след инвазията в Украйна

Руските олигарси, на които се опира съветският президент Владимир Путин, с цел да ръководи Русия, стартират да надигат глас против нашествието в Украйна. Те са измежду първите жертви на глобите, наложени от западните страни: възбрана за престой, заледяване на активи.

Подобни рецензии до неотдавна бяха немислими в страна, където икономическият хайлайф беше жертван на смирение след идването на Путин на власт.

Олигархът Олег Дерипаска изиска да бъде комплициран завършек на държавния капитализъм в Русия на фона на рецесията, провокирана от западните наказания след нашествието в Украйна.

" Това тук е същинска рецесия, трябват същински спешни мениджъри, би трябвало непременно да се промени икономическата политика и да се постави завършек на целия този държавен капитализъм ", написа в " Телеграм " създателят на алуминиевия колос " Русал ".
свързани новини3326на 27.11.2020
За разлика от 2014 година, когато след анексирането на Крим от Москва бяха признати първите наказания, в този момент няма да бъде допустимо да се чака, продължи олигархът, който е измежду 50-те най-богати хора в Русия. Дерипаска уточни, че чака от държавното управление уточнения и ясни мнения по икономическата политика през идните три месеца.

Друг съветски милиардер, Олег Тинков, създател на банка " Тинкофф " (Tinkoff), също разкритикува нашествието в Украйна. В обръщение в " Инстаграм " той отбелязва, че " през днешния ден в Украйна умират почтени всеки ден, това е немислимо и недопустимо ", като приканва да се харчат пари за лекуването на хора, за просвета, с цел да бъде преборен ракът, а не за война.

Друг от най-богатите хора в Русия, олигархът Роман Абрамович, е бил свикан от Украйна да помогне за намиране на решение и от този момент поставя големи старания за това, сподели неговата говорителка Рола Брентлин.

В неделя милиардерът Михаил Фридман разкритикува войната в Украйна в писмо до чиновниците на неговия фонд " ЛетърУан " (LetterOne). " Убеден съм, че войната в никакъв случай не може да съставлява отговор. Тази рецесия ще коства животи и ще опустоши два народа в продължение на стотици години ", написа той, изразявайки вяра това клане да завърши.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР