Имал съм поводи да го напиша, пиша го и сега

...
Имал съм поводи да го напиша, пиша го и сега
Коментари Харесай

Брюкселските снахички Габриел и Майдел дали знаят, че премиерът иска арест за лидера на опозицията Бойко Борисов?

Имал съм мотиви да го напиша, пиша го и в този момент – евродепутатите на ГЕРБ са тотал вреда. Извън времето, живеят в личен чиновнически свят, прибират тлъстите заплати и нехаят какво става вкъщи. Или най-малко се вършат, че не виждат, тъй като по този начин им е комфортно.

С две изключения – блестящите Асим Адемов и Александър Йорданов, които в действителност се раздават, само че са малцинство.

Сега да вземем за пример гиздавата снахичка брюкселска Ева Майдел инициирала кръгла маса за високите технологии в Мюнхен. Ти да видиш.

Запитах я на стената й: „ Браво, госпожо, само че по кое време ще има кръгла маса за репресиите на Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков над симпатизанти на ГЕРБ?. Или за едноличния режим на Румен Радев. Или за грубата интервенция на държавното управление в работата на прокуратурата. Или за ценовия потрес в България, или за неналичието на План за възобновяване... “
свързани новини429022на 23.02.2022
Не ми е дала отговор към този момент четвърти ден, само че аз и не очаквам отговор.

Под моя коментар се е заформила същинска полемика, питат и други будни българи – „ Госпожо, къде сте, знаете ли какво се случва у нас, такива ли са целите ви?

Госпожа Майдел, несъмнено, е над тези неща и не благоволява да отговори на хората, които са я избрали и които са подсигурили първокласното й битуване в сърцето на Европа.

Не за това ги изпратихме тези другояче симпатични и ерудирани дами и господа в европарламента. Не с цел да се задомят щастливо за богати ергени от ЕНП. Не с цел да го ударят на шопинг из бутиците в Брюксел и Страсбург. Не с цел да нищят „ високите технологии “ или „ унификацията на зарядното за мобилни телефони “, както прави Андрей Ковачев.

Пратихме ги, с цел да са лицето и съвестта на демокрацията пред европейските институции. А сега българската народна власт е поругана и взломена. Къде са нейните високоплатени стражи? Къде е почитаемата еврокомисарка госпожа Габриел? Някой да я е чувал и виждал в последните две години, откогато започва държавният прелом на Румен Радев? Знае ли, че министър председателят и вътрешният министър заплашват непосредствено нейния водач Бойко Борисов със разпра и арест?

Или се снишава, до момента в който отмине бурята? А може би непосредствено се е споразумяла с дейните си политически съперници Елена Йончева и Радан Кънев да си трае? За да не я закачат и нея.

Жалка история. Пак излъгаха хората.

Майдел, Габриел…Аз към този момент забравих по какъв начин се споделяха на български, а сякаш са български еврподепутатки. Не оборвам приноса на двете напористи девойки в евроинтеграцията, самодейностите им, силата, комсомолската екзалтация и прочие.

Така или другояче обаче, за множеството българи те си остават знак на „ креватния кариеризъм “ и безродничеството.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР