От 25 до 28 април се изигра Държавното отборно и

...
</TD
>От 25 до 28 април се изигра Държавното отборно и
Коментари Харесай

Русенката Анита Петкова с два медала от държавното за девойки

От 25 до 28 април се изигра Държавното отборно и самостоятелно състезание за юноши и девойки до 19 годиини. 

СКТМ Дунав Русе и УСШ Русе бе показан от Анита Петкова /16г/, Елица Аспарухова /16г/, Дзиаин Ванг /15г/ и Лила Лъвчиева 15г/.

В отборната конкуренция девойките на треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев бяха в група с Юнак /Ардино/, Общо събрание на колегиите Две Могили и ЦСКА /София/.

Срещу " Юнак " русенки изгубиха с 1:3 като само Петкова записа влиятелна победа. Момичетата на Ардино по-късно станаха и държавни шампионки.

Победа с 3:2 Дунав направи против Общо събрание на колегиите Две Могили. Анита Петкова записа две победи, а Лила Лъвчиева в решителния пети мач победи Давидова с 3:2 и 11:9!

В директен дуел за излизане на полуфинал се изправиха ЦСКА и Дунав. Отново две рутинни победи за Анита Петкова! В третата среща Лъвчиева водеше с 10:7 в петия гейм,но с доста малшанс тя не съумя да затвори мача. В петия съдбоносен дуел Ванг отстъпи на Спасова с 3:1 и с това русенки изпуснаха медалите.

В самостоятелната конкуренция Дзиаин Ванг завоюва своята група! В главната скица тя игра против националната състезателка до 13 години Енчева. Ванг поведе с 6:0 в първия гейм и го загуби. Във втория имаше два пъти геймбол, само че не съумя да приключи няколко комфортни топки и отстъпи в последна сметка с 0:3 гейма.

Елица Аспарухова сподели израстване и добра игра, само че заради травма не съумя да излезе от своята предварителна група.

Лила Лъвчиева приключи втора в групата си и след чиста победа над Йоанна Кирилова влезе в първите 32. Там след оспорван мач загуби от опитната Ирина Дочева.

Анита Петкова без проблеми завоюва своята предварителна група.  След победи над Симонян и Ниязиева тя стигна четвърфинал. След страховит мач, Анита отстъпи на Цветелина Георгиева - бъдещата шампионка, с 2:3 гейма. Анита бе на прага да сътвори сензация, като се има поради,че Георгиева е три години поред шампионка до 19 години!

На двойки девойки Аспарухова/Лъвчиева и Ванг/Вълчанова след победи в предварителни кръгове влязоха в главната скица. В тази дисциплинираност Анита Петкова за поредна година си партнира с Дея Милтанова от " Марек 76 " /Дупница/. Те бяха спряни на полуфинал от шампионската двойка на Ардино Георгиева/Мутлу.

При смесените двойки Анита дружно със Стефан Димитров от " Марек Дигеста " Дупница след четири победи още веднъж стигнаха да полуфинал! За страдание още веднъж Мутлу от Ардино, дружно с Величков стопираха нашето момиче.

 Припомняме,че в този състав русенки играха и при дамите и се изкачиха в А група! Петкова, Аспарухова,Ванг и Лъвчиева демонстрират развиване през целия сезон!

Ръководството на СКТМ Дунав Русе изрича благодарности на госпожа Нина Крушева от Доминекс Про и господин Петер Грунд от Екогалваник за оказаната поддръжка!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР