Това ще доведе до поскъпване на стикерите и намаляване на

...
Това ще доведе до поскъпване на стикерите и намаляване на
Коментари Харесай

Контрера: Въвеждане на „червена зона“ и разширяването на синята в София и в неделя е скандален популизъм

Това ще докара до повишаване на стикерите и понижаване на броя на колите, които имат право да паркират по местоживеене

С тази позиция излиза зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в СОС Карлос Контрера по отношение на следващите „ избавителни “ хрумвания на Борис Бонев и „ Спаси София “ във връзка с платеното паркиране и престоя на коли в централната градска част на Столицата.

На умишлен брифинг в Столичен общински съвет ППДБ-Спаси София гръмко оповестиха „ промени “ в системата за паркиране в София, без грам разбори.

Предлагат се претоплени остарели хрумвания, които са до погнуса предъвквани в Столична община обратно в годините. Най-екзотичната концепция за „ алена зона “ още веднъж се поставя на масата от Спаси София. Практически „ Червената зона “ е вид на нискоемисионната-зона, само че с по-рестриктивен режим. Колкото проработи нискоемисионната зона (за прекъсване на коли първа и втора еврогрупа), толкоз ще проработи и „ Червената зона “, напомня общинарят.

Вътрешна македонска революционна организация припомня за какво „ Спаси София “ подвигат тематиката тъкмо в този момент:

Защото Спаси София и техните придушевни ППДБ влязоха във война с огромна част от живущите в центъра и оферират „ Червена “ зона като тип „ морков “, защото част от живущите в центъра поддържат сходна мярка. „ Червената зона “ е ориентирана против живущите в кварталите отвън централната градска част за да ограничи навлизането им в центъра.

При изчезнали към момента рингови булеварди и съответните бързи връзки на градския превоз от всички направления с центъра – това е прибързано, да не кажем откровена нелепост, безапелационен е по тематиката Контрера.

Платено паркиране и в неделя:

Целта е елементарна – да се ограничи през цената на паркирането влизането в централната част на коли в почивния ден. Самата мярка е противоречиво дали е целесъобразна тъкмо в неделя, тъй като най-после ще се окаже, че разноските ще надвишат приходите.

И повода е ясна – заплащането на чиновниците в почивни дни е по-високо, според Кодекса на труда. Освен това – който работи в неделя в идващия ден сигурно би трябвало да почива. Това значи назначение на още и още личен състав, нови разноски. Без подробен финансово-икономически разбор тази мярка е много противоречива, тъй като ще се окаже, че от финансова позиция е неточност, а и няма никаква гаранция, че ще се обезпечат свободни парко места, дава още експертиза по тематиката зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Ако тези две ограничения бъдат въведени, това за мен значи, че се върви и към нарастване на цената на стикерите за живущите, както и евентуално към понижаване на допустимите коли на домакинство от два на един. Това в този момент не се споделя, само че логиката на ППДБ-Спаси София води в тази посока, безапелационен е той.

Въвеждането на тези ограничения без огромни паркинги по протежението на вътрешния градски кръг е невероятно. Ако в централната градска част не бъдат построени подземни паркинги, паркоместата по този начин или другояче няма да стигат, даже да се вкара „ алена зона “, да се усили цената или зоните за платено паркиране да работят седем дни в седмицата. Например вид за огромен под земята паркинг има под „ Княжеската градина “, само че високата цена на един сходен план постоянно е играла ролята на спирачка. Екзотична е концепцията да се унищожи подлеза на „ Спортната палата “, с цел да се построи там паркинг, тъй като подлезът е прекомерно дребен, а обезпечаването на рампите за влизане и излизане допуска цялостна реорганизация най-малко на ул. Гурко и бул. Васил Левски, а подобен план няма.

Въобще „ концепциите “ на спасителите са като приказки под шипковия шубрак. Тези хрумвания се хвърлят в този момент и по този метод, с цел да се отмести публичното внимание от безобразията на Столична община по безумията, които се мъчат да създадат по бул. „ Патриарх Евтимий “ – две велоалеи и бус-лента, отпадане на над 100 паркоместа, свиване на лентите за придвижване от три на две и така нататък, обобщава още зам.-председателят на Транспортната комисия в СОС.

Промяната няма никакъв проект за деяние по тематиката с паркирането, нямат систематично подредени оферти, основани на данни, разбори. Имат едни безредни оферти, които се хвърлят в публичното пространство по конюнктурни съображения. За този мандат Промяната няма да приключи нито един от основните планове за възстановяване на придвижването в централната градска част – нито реконструкцията на тунела под НДК, нито реконструкцията на бул. „ Скобелев “, нито реконструкцията на бул. „ Христо Ботев “ (за който даже няма проект). В централната градска част няма да бъде построен за този мандат нито един под земята паркинг, тъй като общината няма от кое място да извади десетките, в случай че не и стотици милиони левове за подземното строителство.

ППДБ и „ Спаси София “ са извадили сега торбата с лъжите и основават димна завеса, че доста работят и имат концепция какво да вършат. Е, нямат. И апропо – макар обещанията, че фокусът ще е върху кварталите, отново се захванаха да се занимават с центъра, обръща внимание още Контрера.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР