Военнослужещи от руската групировка войски Център“ са евакуирали първия американски

...
Военнослужещи от руската групировка войски Център“ са евакуирали първия американски
Коментари Харесай

Руснаците евакуираха първия си трофеен танк Abrams от фронта в Украйна

Военнослужещи от съветската формация войски " Център “ са евакуирали първия американски танк M1 Abrams от фронтовата линия в Авдеевския бранш в Донбас, заяви за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

" Бойците от групировката " Център “ сполучливо изтеглиха танка от фронта. Скоро всички ще могат да го видят на галерия “, увери Савчук.

Най-малко пет танка Abrams са били изведени от строя в Украйна през последните два месеца. Миналия петък Associated Presss, базирайки се на американски военни, заяви, че Украйна е спряла да употребява трансферираните от Съединени американски щати танкове на фронта поради ударите на руснаците с дронове. По-късно тази информация бе доказана от депутата от Върховната рада на Украйна Максим Бужански. Общо Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) получиха 31 машини от този вид.

Министерството на защитата на Русия открива на 1 май галерия на трофейна техника, пленена на фронта в Украйна. Сред " експонатите “ дават обещание бойни машини на пехотата Marder и Bradley, както и танкове немско произвеждане Leopard, заяви по-рано ТАСС, като се базира на военното ведомство в Москва.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР