Русия е отворена за диалог относно Украйна за мирно разрешаване

...
Русия е отворена за диалог относно Украйна за мирно разрешаване
Коментари Харесай

Путин пред Синхуа: Русия иска всеобхватно и справедливо уреждане на конфликта в Украйна

Русия е отворена за разговор по отношение на Украйна за спокойно разрешаване на спора, само че договарянията би трябвало да вземат поради нейните ползи и да вървят дружно с разискване на световната непоклатимост и надеждни гаранции за сигурност.

 

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за агенция , чийто текст е оповестен на уеб страницата на Кремъл.

 

 В изявлението, обещано преди визитата на Путин в Китай тази седмица, съветският водач акцентира, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност.

 

Путин споделя още, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на двегодишния спор.
Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора, разясни Владимир Путин.

 

" Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ", е споделил Путин пред Синхуа.

 

„ Искаме всеобхватно, стабилно и заслужено споразумяване на този спор с мирни средства и сме отворени за разговор по Украйна “, сподели съветският водач. Той означи, че това би трябвало да са договаряния, които регистрират ползите на „ всички страни, участващи в този спор, в това число нашите ползи “.

 

„ Съчетано със сериозен диалог за световна непоклатимост, за гаранции за сигурност както на противниковата страна, по този начин и, несъмнено, на Русия “, акцентира Путин, отбелязвайки, че това би трябвало да са надеждни гаранции.

 

Западна неустановеност

 

В същото време съветският водач вижда проблеми с надеждността на сходни гаранции от Запада.

„ И главният проблем е точно надеждността на каквито и да било гаранции, защото имаме работа с страни, чиито ръководещи кръгове избират международен ред, учреден не на интернационалното право, а „ ред, учреден на правила “, за които непрекъснато приказват, само че които не видях, с които никой не е склонен и които явно се трансформират според от настоящата политическа обстановка и ползите на тези, които ги постановат “, акцентира Путин.

 

Желание за договаряния

 

Президентът означи, че Руската федерация е подготвена за договаряния. „ Нещо повече, ние организирахме тези договаряния “, сподели президентът, като напомни, че през април 2022 година в Истанбул съветската и украинската делегации са подготвили план на бъдещо спокойно съглашение, като са взети поради условията на Киев, в това число за гарантиране на сигурността на Украйна в бъдеще.

 

„ Нещо повече, ръководителят на украинската делегация парафира главните положения на плана на документа “, означи Путин. „ Западните сътрудници ни убедиха, че е належащо да се основат условия за окончателното утвърждение и сключване на това съглашение. И главното - съветските войски да се оттеглен от столицата на Украйна – Киев. Ние направихме това “.

Според президента обаче, вместо да подпише спокойно съглашение, украинската страна ненадейно разгласи прекратяването на договарянията.

 

„ Както по-късно обявиха украински публични лица, в това число тъй като техните западни съдружници им предложиха да продължат военните дейности и да работят с тях за реализиране на стратегическо проваляне на Русия “, сподели Путин.

Той увери: " Никога не сме отказвали договаряния ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР