С пукването на пролетта забелязваме последствията от зимните прегрешения. Дрехите

...
С пукването на пролетта забелязваме последствията от зимните прегрешения. Дрехите
Коментари Харесай

Диетата започва от сутринта

С пукването на пролетта виждаме следствията от зимните провинения. Дрехите внезапно ни отесняват, усещаме се некомфортно в личното си тяло, а самочувствието ни е съществено засегнато. Винаги е по този начин – след празничната еуфория настава внезапен спад в настроението. Относно питателните ни привички, също решаваме да преминем от едната прекаленост в другата – от безразборното усвояване на големи количества храна към диета. Но свиването на разширения корем изисква доста старания на волята. Най-лесно е просто да пропуснем закуската, само че дали е дейно?

Какво се случва с организма ни, в случай че пропуснем първото хранене за деня? Като за начало, внезапно спада равнището на кръвната захар. А това значи, че още от сутринта ще се почувстваме изтощени и без въодушевление. За да работи обикновено организмът ни обезверено се потребност от глюкоза, по тази причина освен сме гладни, само че и постоянно ни се преяжда нещо сладко.

Мозъкът ни обаче най-вече страда от дефицита на глюкоза. За да си достави нужната сила, той подвига цялото тяло на „ бойна нога ”, като подтиква производството на огромни количества адреналин. А това знаем е хормонът на напрежението. Резултатът е нервност, експанзия, неспособност за концентриране – главните спътници на всеки недохранен. Но освен.

Не инцидентно закуската се счита за най-важното хранене. Активността на метаболизма за целия ден се дефинира още от сутринта. Ако закусим добре, той ще работи на цялостни обороти. Още по-добре е храната да бъде разнообразна, т.е. да съдържа по едно и също време белтъчини, мазнини и въглехидрати, с цел да се настрои организма да усвоява всички субстанции. Но при положение, че не сложим нищо в устата си до до обед или даже до вечерта, метаболизмът ще се забави до вероятния най-малко, а тялото ни ще пести всяка калория.

Така на доктрина постижимата загуба на тегло посредством пропускане на закуската, на процедура се оказва невъзможна. Борбата с тялото ни е неравна, тъй като обстановката за него е въпрос на живот и гибел. Затова то изостря апетита ни за калорична храна и макар лишенията на края на деня се оказва, че сме приели повече сила, в сравнение с сме изразходили. А това значи още непотребни килограми.

Формулата на триумфа
Това е засищащата, само че не прекомерно тежка закуска. Много подобаващи са комплицираните въглехидрати, да вземем за пример мюслито и овесените ядки, тъй като се разграждат постепенно и отдават последователно сила на организма. Още по-добре, в случай че ги комбинираме с плодове, които да ни обезпечат нужните витамини и минерали.

Друг сполучлив старт за деня е комбинацията от яйца и кисело мляко. Белтъчините, които се съдържат в тези артикули се усвояват елементарно и ни дават нужната сила за ежедневните действия. Подобна закуска е желана от всички, които спортуват интензивно, тъй като поддържа мускулната маса и топи мазнините.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР