С победата на Макс Верстапен и четвъртото място на Серхио

...
С победата на Макс Верстапен и четвъртото място на Серхио
Коментари Харесай

Пълно класиране при отборите във Формула 1

С успеха на Макс Верстапен и четвъртото място на Серхио Перес в конкуренцията за Гран При на Съединени американски щати тимът на Ред Бул си подсигурява своята пета купа при конструкторите във Формула 1. За „ Биковете “ това е първа купа от 2013 година насам, а през днешния ден те сложиха завършек на осемгодишната доминация на Мерцедес.

Три кръга преди края на сезона Ред Бул е с актив от 656 точки и задатък от 187 пункта пред Ферари, при оставащи 146 до края на годината. Третото място се заема от Мерцедес, който има пасив от 53 точки по отношение на „ Черните кончета “ в борбата за второто място, откакто през днешния ден Люис Хамилтън приключи втори, а Джордж Ръсел бе пети, само че записа и най-бързата обиколка.
 Гран При на Съединени американски щати: Верстапен взе 13-ата си победа за сезона, Ред Бул с купата при конструкторите Гран При на Съединени американски щати: Верстапен взе 13-ата си победа за сезона, Ред Бул с купата при конструкторите
Скудерията пък завоюва единствено 15 точки от старта в Остин, с помощта на третото място на тръгналия 12-ти Шарл Леклер. Неговият съотборник Карлос Сайнц, който започва от полпозишън, отпадна още в първата обиколка след контакт с Ръсел в първия завой.

Извън топ 3 борбата за четвъртото място сред Алпин и Макларън остава нажежена, а преди финалните три кръга френският екип има задатък от 11 точки. Дуелът сред Алфа Ромео и Астън Мартин за шестата позиция също ще бъде доста забавен до края на сезона, като и този сред Хаас и Алфа Таури за осмото.

Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Съединени американски щати: 

1. Ред Бул – 656 точки 
2. Ферари – 469 
3. Мерцедес – 416 
4. Алпин – 149 
5. Макларън – 138 
6. Алфа Ромео – 52 
7. Астън Мартин – 49 
8. Хаас – 36 
9. Алфа Таури – 35 
10. Уилямс – 8

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР