с. Новград. Пореден жест на благотворителност организира НЧ Христо Ботев“

...
с. Новград. Пореден жест на благотворителност организира НЧ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Читалището в село Новград организира благотворителен базар за малката Нури

с. Новград. Пореден жест на щедрост провежда НЧ „ Христо Ботев “ в село Новград. Всеки ден до началото на март пред постройката на читалището ще се провежда базар на мартеници. Благотворителната акция протича под мотото „ Мартеница купи и положително направи! “. Червено-белите знаци на настъпващата пролет са ръчно направени от читалищните служащи. Досега под сръчните ръце на двете служителки са направени повече от 400 мартеници като акцията по изплитането им продължава с цялостни обороти.

Събраните средства ще бъдат предоставени на родителите на Нурджихан Басриева. Двегодишното момиченце е родено с голям брой малоформации в региона на сърдечно-съдовата система и вътрешните органи. Досега детето е претърпяло пет извънредно комплицирани и продължителни хирургически интервенции. Със сигурност предстоят още две интервенции, с цел да завърши първият стадий от лекуването на момиченцето.

Операциите се правят в болница „ Пирогов “ в столицата. Досега родителите на детето не са се обръщали за помощ към никого. Независимо че хирургическите интервенции се поемат от Здравната каса, са нужни доста спомагателни финансови средства за консумативи и за пътешестване. Досега младото семейство не се е обръщало за помощ към институциите, без значение че единствено бащата е на работа. Родителите на Нурджихан към момента не са разкрили дарителска сметка за лекуване на първородното си дете, тъй че събраните средства от продажбата на мартениците ще бъдат от огромна изгода.

„ Инициативата ни да подкрепим Нурджихан ще се популяризира във всички обитаеми места на община Ценово. Към благородната самодейност ще се причислят читалищата, които ще провеждат щандове “, посочи Десислава Симеонова – секретар на читалищното настоятелство в Новград.
В превод на български името на двегодишното момиченце значи безоблачен лъч. Организаторите на благотворителната акция се надяват повече хора да се включат в самодейността и в действителност лъчът на вярата да изгрее за Нурджихан и фамилията й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР