С напредването на възрастта нашият свят става по-голям и ние

...
С напредването на възрастта нашият свят става по-голям и ние
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да спрете да правите, ако искате да сте наистина щастливи

С напредването на възрастта нашият свят става по-голям и ние придобиваме нови прекарвания, случва се да стартираме да възприемаме щастието като нещо мъчно постижимо и не всеки път го виждаме в личния си живот.

Защо е толкоз мъчно да бъдем щастливи, когато остареем? Е, когато бяхме деца, беше някак си друго... Като възрастни ние разрешаваме на обществото да дефинира понятието за благополучие по някакъв метод, ние се подчиняваме на обществените правила и общите упования за това какъв би трябвало да бъде животът. Но къде сме ние в тази история? Трябва да търсим щастието вътре в себе си и да спрем да вършим неща, които не ни оказват помощ.

Какво би трябвало да спрете да вършиме, с цел да намерите щастието си?

1. Спрете да игнорирате личните си потребности

Да се опиташ да угодиш на всички е невъзможна задача. Никога няма да можете да извършите това. Когато се грижите за потребностите на всички останали, кой се грижи за вашите? Често се случва никой. Ако не мислите за себе си и какво можете да извършите, с цел да бъдете щастливи, има възможност никой различен да не го направи вместо вас. Това, за жалост, е тъжната истина. Колкото по-рано го осъзнаете, толкоз по-добре.
Наистина ли на 60 сме по-щастливи, в сравнение с 30?
В човешкия живот има два пика на благополучие: първият настава на 23 години, а вторият – на 69. Това е открил Ханес Шванд от Лондон...

2. Спрете да се сравнявате с другите

Няма двама идентични индивида, като се изключи близнаците, само че даже и в този случай има някои разлики. И е прелестно. Тъй като сме неповторими, няма смисъл да се сравнявате с други хора. Това просто ни прави нещастни и постоянно завиждаме на неща, които нямаме. Трябва да имаме вяра в нашия житейски път и че каквото си пожелаем, ще го намерим в пътя пред нас в точния миг.

3. Спрете да се страхувате

Страхът ни пречат да изживеем доста прелестни неща. Това ни лимитира и ни пречи да се усещаме щастливи. Ако непрекъснато се страхувате от всичко, вие също ще се изолирате от доста нови благоприятни условия. Ако обаче се принудите да преодолеете страховете си, ще видите, че няма ограничаване за това, което можете да извършите. Ще разберете, че животът ви е във вашите ръце.

4. Спрете да се пробвате да поемете надзор над всичко
Изследване: Колко свободно време ви би трябвало, с цел да сте щастливи
Повечето хора считат, че достатъчното количество свободно време ще ги направи щастливи, само че ново проучване приказва за противоположното. През д...

Животът е малко непредсказуем и това е хубостта му. Да се опитваш да контролираш всичко в живота си е като да се опитваш да контролираш времето - просто не е допустимо. Животът би бил изцяло отегчителен, в случай че всичко беше планувано авансово.

5. Спрете да отговаряте на упованията на другите хора 

Всички ние сме част от обществото и всяко общество постоянно ще има свои лични обществени правила и стандарти, съгласно които хората би трябвало да живеят. Въпреки това, опитите да извършите тези стандарти няма да ви направи автоматизирано щастливи. Защо би трябвало да се жениш преди 30? Защо въобще би трябвало да се жениш, в случай че не искаш? 

Никога няма да съумеете да угодите на всички, тъй че просто следвайте сърцето си и правете каквото зависи от вас. Дайте всичко от себе си. Забравете какво чакат другите и създайте свои лични цели. Следвайте пътя на живота, който сами определяте. 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР