С десет баскетболистки започна подготовката на женския национален отбор в

...
С десет баскетболистки започна подготовката на женския национален отбор в
Коментари Харесай

Десет националки започнаха подготовка за мачовете със Сърбия и Хърватия

С 10 баскетболистки стартира подготовката на женския народен тим в София. Стефан Михайлов събра много подмладен отбор в столицата преди ноемврийския прозорец за квалификациите за ЕвроБаскет 2023 България гостува на водача и любимец Сърбия в Белград на 24 ноември. На 27 ноември пък е дуелът във Вуковар против Хърватия. 

Националките са с актив от една загуба точно против хърватките, записан в първия мач от квалификациите в Ботевград със 73:84 предишния ноември. За нашите следва още един дуел – домакинство на Сърбия на 12 февруари. 

Днес своя дебют на занятие на женския тим направи 16-годишната Деница Манолова от Рилски състезател. На тренировката се явиха и родените през 2003 година Деана Стояновска и Микаела Дамянова. От играещите в чужбина с тима към този момент тренира пристигналата късно през нощта Карина Константинова. 

„ Ще е мъчно, огромна част от досегашния състав го няма. Но като погледнем състава ни – това са баскетболистките, които ще са ядрото на националния тим на България за дами в идващите години. Предстоят ни сложни мачове. Сърбия, съгласно мен, е най-хубавият европейски тим. Надявам се девойките да са спокойни и да не се изплашен, с цел да могат да покажат опциите си “, разяснява Михайлов. 

На втората подготовка за деня през днешния ден към тима ще се причисли Евгения Нацкина, а в идващите два дни ще дойдат и играещите в чужбина Александра Петрова и Борислава Христова от Румъния, Катрин Стоичкова от Италия и Ива Костова от Франция.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР