Руснаците са нацията с най-силно изразен колективен нарцисизъм в света,

...
Руснаците са нацията с най-силно изразен колективен нарцисизъм в света,
Коментари Харесай

Руснаците са най-нарцистични, българите сме след тях

Руснаците са нацията с най-силно изразен групов егоизъм в света, американците са в средата на таблицата, българите - малко преди американците. Това демонстрира проучване на екип от психолози.

Авторите са интервюирали поданици на 35 страни за това по какъв начин правят оценка мястото на тяхната страна в международната история.

Те са дали отговор на стандартизирани въпроси, в които са наранени исторически събития и персони, отношението на респондентите към религията, вземането на политически решения, гордостта от личната им страна, владеенето на непознати езици, познаването на други страни и други Изследването е извършено сред 2007 година и 2013 година

Като цяло хората имат високи упования за значимостта на страната си. Отбелязва се, че те не са пропорционални на мащабите на страната или броя на популацията - някои дребни народи показват доста огромно самочувствие.

Проучването демонстрира, че най-ниско в класацията на нарцисизма е известната с неутралитета си Швейцария. Нейните жители считат, че страната им има принос за 11.3% от международните събития.

Абсолютен първенец по егоизъм е Русия, чиито жители считат, че страната им е "автор " на 60.8% от международната история.

Следват Англия с 54.6%, Индия с 53.9%, Хонг Конг с 51%, на пето място е Малайзия с 48.7%.

Съединени американски щати са в средата на рейтинга след Перу, България и Сингапур. Според американците ролята на нацията им е определяща за 29.6 от събитията в международната история.
Снимка: Shutterstock
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР