Огънят е тръгнал отвън, но впоследствие се разпространил в офис

...
Огънят е тръгнал отвън, но впоследствие се разпространил в офис
Коментари Харесай

Пламна сграда на фармацевтичната компания Novo Nordisk в Дания

Огънят е тръгнал извън, само че след това се популяризирал в офис постройка, намираща се наоколо до Novo Nordisk. Телевизионни фрагменти от мястото на случая демонстрират гъст сив пушек, издигащ се над постройките. Пожарът към този момент е овладян, само че напъните за цялостното потушаване на пламъците към момента не престават, заяви локалната противопожарна работа, представена от Ройтерс. 

Говорител на компанията, профилирана в производството на медикаменти за диабетици - Ozempic и за намаляване - Wegovy, заяви, че е наранена офис постройка, без да посочи доколко.

Местната полиция посъветва жителите наоколо да останат на закрито и да държат прозорците затворени, макар че няма известия за потърпевши. 

The headquarters of Novo Nordisk, Europe's largest company, is on fire. This is the second fire in a week

A major fire has broken out in the headquarters building of the Danish pharmaceutical company Novo Nordisk - the second fire in a week. The fire started outside but then…
— NEXTA (@nexta_tv)

Строителна площадка на Novo Nordisk в датския пристанищен град Калундборг беше наранена от пожар предходната седмица. От компанията разясниха тогава, че това надали ще забави проектите им за увеличение на производството. 

През април пожар погълна Старата фондова борса в Копенхаген. За датчаните тази постройка е като " Нотр Дам " за парижани. Борсата в датската столица, датираща от началото 17-и век, е една от забележителностите в града и е известна туристическа атракция. В нея допреди 50 години се е помещавала датската фондова борса. 

Снимка: БТА/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

Снимка: БТА/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР