Руският военен експерт и един от директорите на списание Арсенал

...
Руският военен експерт и един от директорите на списание Арсенал
Коментари Харесай

Армия от 20 хиляди миротворци в Донбас? Западът май е забравил отговора на Русия в Прищина!

Руският боен специалист и един от шефовете на списание „ Арсенал Отечества ” Алексей Леонков в изявление за изданието NewsFront разказал по какъв начин ще постъпи Русия при положение на въвеждане на 20 хиляди военни в Донбас по оферти от Съединени американски щати вид. Тези дни Съединени американски щати предложиха вид за въвеждане на боен контингент на Организация на обединените нации в Донбас, предусещащ разполагане на 20 хиляди бойци на територията на ДНР и ЛНР.

Според Леонков, Щатите се пробват да повторят „ югославския сценарий”, при който военни подразделения организират военни интервенции, за които миротворците си затварят очите. Според специалиста, при такова развиване на събитията Русия няма дълго да чака и в Донбас изпреварващо ще се появят „ други” миротворци. Експертът напомня 700-километровия марш на 12 юни 1999 година на съветския десантен батальон от Сърбия до Прищина в Косово и какъв брой бързо Русия разположи контингента си в Сирия.

Ако в този момент американците се опитат да разположат нечий контингент в Донбас, на линията на прикосновение те ще заварят съветски бойци, твърди Леонков. Той прибавя, че Русия се пробва да реализира осъществяване на проект „ Минск-2”. Киев обаче има упоритостта да реши казуса по силов път.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР