Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи

...
Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи
Коментари Харесай

НОИ реши: Пенсиите се увеличават с 11% от първи юли

Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши нарастването на пенсиите от първи юли да е с 11%. Това съобщи служебният обществен министър Ивайло Иванов след съвещанието на Националния застрахователен институт.

„ Парламентът не може да задължава с решения. Това е работа на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. Той взима решения с какъв брой да се усилят пенсиите. Политиците не би трябвало да въздействат върху взимането на решенията на един самостоятелен орган. На гласуването, извършено от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, всички, като се изключи Асоциацията на индустриалния капитал в България, гласоподаваха в поддръжка на това решение. От работодателската организация са дали своят вот „ въздържали се “, само че без да оферират актуализацията да е 10% по швейцарското предписание “, добави Иванов.

„ Великденските добавки няма да повлияят на нарастването на пенсиите. Едното няма нищо общо с другото “, разяснява министър Иванов.
За ръководител на Надзорния съвет е определена Мария Минчева от работодателите. В момента се прави ротация. Сега е ред на работодателските организации, посочи общественият министър.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР