Руският вицепремиер Александър Новак заяви, че богатата на петрол и

...
Руският вицепремиер Александър Новак заяви, че богатата на петрол и
Коментари Харесай

Русия може да се откаже от петролните контракти в долари при допълнителни санкции на САЩ



Руският вицепремиер Александър Новак съобщи, че богатата на нефт и природен газ страна може скоро да се изкуши да се откаже от петролните контракти, деноминирани в щатски долари, в случай че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън продължи да постанова целенасочени стопански наказания.

" В идеалния случай бихме предпочели да не се отдалечаваме от $, защото той е интернационална валута, употребена за сетълменти ", сподели Новак пред бизнес телевизия CNBC по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

" Но в случай че нашите американски сътрудници основат подобен вид обстановка, няма да имаме различен избор, с изключение на последователно да създадем това “, добави той.

Коментарите му идват единствено часове, откакто.

Тези ходове идва дни преди срещата на върха сред съветския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън по-късно този месец.

" Ще продължим да бъдем международен водач на пазара на изкопаеми горива и ще организираме диверсификация, като се насочим към нефтохимическите и пазарите на полутечен природен газ ", означи Новак.

" Плюс създаването на ново енергийно произвеждане и чиста сила “, продължи той, цитирайки водородните и технологии за предпазване на въглерод, както и създаването на нови горива, наред с други планове.

През октомври 2019 година най-голямата съветска петролна компания " Роснефт " дефинира еврото като валута по дифолт за целия собствен нов експорт на недопечен нефт в опит да се защищити от въздействието на американските наказания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР