Руският тежък боен безпилотен летателен апарат Ловец, който отчасти ще

...
Руският тежък боен безпилотен летателен апарат Ловец, който отчасти ще
Коментари Харесай

В Русия ще тестват прототип на изтребител от шесто поколение

Руският тежък военен безпилотен летателен уред " Ловец " , който частично ще се управляваа от изкуствен интелект и ще стане първообраз на изтребители от шесто потомство, за първи път ще се издигне във въздуха през септември 2018 година Това оповестява за ТАСС източник от авиационната промишленост в кулуарите на изложбата " Армия-2018 ".
 
 БГНЕС

" През септември " Ловец " за първи път ще се издигне във въздуха: ще направи серия от " подскоци " на пистата (апаратът ще се отделя от земята единствено на метри и незабавно ще бъде приземяван). Тези проби няма да бъдат пълностоен полет, само че ще разреши безвредно да се следи държанието на летателния уред и работата на системата му за ръководство в началния стадий на политане ", споделя източникът.

Събеседникът отбелязва, че изцяло политане, полет и кацане на апарата би трябвало да се извърши през 2019 година Засега с „ Летец “ се организират разнообразни електронни проби.
 
 БГНЕС-->

Както по-рано, източник от военно-промишления комплекс заяви за ТАСС, съветската идея за изтребител от шесто потомство не е изцяло завършена, само че към този момент е допустимо да се подчертае главната характерност - отсъствието на водач и опцията за независимо осъществяване на всевъзможни бойни задачи. " В тази част - изкуствен интелект и автономия - " Ловец " ще бъде първообраз на изтребител от шесто потомство ", акцентира източникът.
 
 БГНЕС

Според наличните данни " Летец " е изпълнен благодарение на стелт технологията, има аеродинамичен дизайн " летящо крило " (без опашка), тежестта на апарата е 20 тона. Според непотвърдена информация, безпилотният уред има реактивен мотор и може да развие скорост към 1000 км/ч.

Договорът за разработка на " Летец " е подписан сред военното министерство и компанията " Сухой " през 2011 година Първият модел на апарата за осъществяване на наземни проби е основан през 2014 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР