Кремъл осъди днес атаката срещу словашкия премиер Роберт Фицо, който

...
Кремъл осъди днес атаката срещу словашкия премиер Роберт Фицо, който
Коментари Харесай

Кремъл: Осъждаме по най-категоричне начин атаката срещу Фицо

Кремъл осъди през днешния ден офанзивата против словашкия министър председател Роберт Фицо, който бе прострелян през вчерашния ден, и му пожела скорошно възобновяване, съобщи Ройтерс.

" Осъждаме по най-категоричне метод офанзивата . Смятаме я за изцяло неприемлива - това в действителност е огромна покруса. Надяваме се, че Фицо ще преодолее обстановката и че ще се възвърне допустимо най-скоро. Пожелаваме му бързо излекуване ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред в. " Известия ".

Докато се приготвяше за визитата си в Китай, съветският президент Владимир Путин направи необикновен ход, като изпрати депеша на словашката президентка Зузана Чапутова по отношение на нападението против Фицо, отбелязва Ройтерс.

" Бях засегнат, когато научих за опита за ликвидиране на ръководителя на държавното управление на Словашката република Роберт Фицо. Не може да има опрощение за това чудовищно закононарушение. Роберт Фицо е самоуверен човек със лична позиция. Надявам се, че тези качества ще му оказват помощ да оцелее в тази сложна обстановка ", се споделя в телеграмата на Путин.

Роберт Фицо бе прострелян в град Хандлова, който се намира в Централна Словакия. Словашки медии оповестиха, че стрелецът е 71-годишен мъж.

Нападението против Фицо шокира Словакия и бе наказано от интернационалната общественост.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР