Пореден арест на високопоставен генерал стана в ръководството на Министерството

...
Пореден арест на високопоставен генерал стана в ръководството на Министерството
Коментари Харесай

Арестът на ген. Кузнецов потвърди обновяването на Министерството на отбраната на Русия

Пореден арест на почитан военачалник стана в управлението на Министерството на защитата. Този път началникът на кадровия отдел генерал-лейтенант Юрий Кузнецов е обвинен в приемане на огромен рушвет. Следствените дейности се организират на фона на номинирането на нов претендент за поста шеф на военното ведомство - Андрей Белоусов. Какво значат сегашните събития за Министерството на защитата?

В Москва беше задържан началникът на ръководството по фрагменти на Министерството на защитата генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. ТГ-каналът на Следствения комитет отбелязва, че основата са съмнения, че служителят е получил рушвет в изключително огромни размери.

Според ведомството в интервала от 2021 до 2023 година, когато Кузнецов е бил шеф на 8-мо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, той е получил забележителна сума пари от представители на търговски структури. В подмяна Кузнецов трябвало да извърши редица дейности в тяхна изгода.

При обиските са конфискувани пари в съветска и задгранична валута на стойност над 100 милиона рубли, златни монети, колекционерски часовници и първокласни предмети. Освен това карцерът е станал след разпита на различен обвинен по наказателното дело, който е дал съответните показания против генерала.

Ако Кузнецов бъде приет за отговорен, той може да получи до 15 години затвор и санкция. Източник от правоохранителните органи сподели още, че в нашумелия случай може да се появят нови епизоди и други забъркани лица. Към момента се обяснява опцията подсъдимият да е съпричастен и към други противоправни дейности.

Юрий Кузнецов е приключил Краснодарското висше военно учебно заведение “С.М. Щеменко ”. През 2005 година приключва и Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия. Впоследствие заема разнообразни длъжности в Службата за отбрана на държавната загадка.

През 2010 година заема поста шеф на 8-мо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия. Както се показва на уеб страницата на Министерството на защитата, тази конструкция взема решение казуса с обезпечаването на ведомството с нужната информация за осъществяване на настоящи задания по ръководство на армията. На негово послушание е самата работа за отбрана на държавната загадка. През май 2023 година Кузнецов е назначен за шеф на основния отдел по фрагментите.

Това не е първото нашумяло задържане във военното ведомство, обвързвано със подозрения за корупция. Вече писахме в детайли за ареста на заместник-министъра на защитата Тимур Иванов. Тогава специалисти означиха, че този случай може да бъде последван от съществени промени в управлението на отдела.

По-късно стана известно, че Владимир Путин номинира вицепремиера Андрей Белоусов за поста началник на Министерството на защитата. Това предопределение има за цел да направи отдела по-иновативен. Мнозина чакат граждански отпред на армията да рационализира непрекъснато възходящите разноски за защита.

„ Очевидно е, че този вектор на откриване на действителните проблеми на ведомството е стихотворец на първо място от президента и ще бъде стихотворец от новия началник на Министерството на защитата. Това е много позитивно и системообразуващо събитие, което вдъхва вяра за фундаментално решение на редица въпроси “, означи военният специалист Максим Климов.

Според него казусът с Юрий Кузнецов е даже по-сериозен от Тимур Иванов, който също беше задържан по-рано по обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери. „ Кузнецов дълго време ръководеше 8-мо ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, което отговаряше за опазването на държавните секрети “, посочи събеседникът. „ Сега чиновниците на реда ще вникнат в тази ситуация. В същото време считам, че материалите по наказателното дело ще бъдат завършени ”, добавя той.

Член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош не е податлив да назовава следствените дейности „ наклонност на чистка “. „ Това е по-скоро работа на място “, показва събеседникът. Той счита, че последният арест на чиновник на Министерството на защитата се прави като част от стъпките, които президентът е подхванал за попречване на „ корупционни схеми както в Министерството на защитата, по този начин и в други структури на нашата страна “.

В същото време политологът Евгений Минченко чака кадровите промени във военното ведомство да продължат. „ Според мен множеството от позициите би трябвало да се трансформират. Някои обаче ще могат да запазят постовете си. Мисля, че Юнус-Бек Евкуров ще бъде измежду тях, защото отговорността за бойната подготовка лежи на неговите рамене “, предвижда специалистът.

„ Но доста по-важна промяна няма да бъдат измененията в личния състав, а смяната във философията на отдела. Министерството ще би трябвало деликатно да преразгледа личната си цел. Сега страната се нуждае от новаторски подходи към военното дело, както и от изборно консумиране на наличните средства. И в тази връзка назначението на Белоусов на поста началник на военното ведомство наподобява извънредно навременно “, обобщава Минченко.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52219 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50307Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70657Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29317Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20356Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78156„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79016Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР