Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през

...
Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през
Коментари Харесай

Руски сенатор нарече отказа на България от "Южен поток" "много груба грешка"

Руският сенатор Алексей Пушков съобщи, че отводът на България през 2014 година от "Южен поток " е бил неточност, заяви РИА Новости.

"Отказът на България от "Южен поток " беше доста груба неточност. Турция незабавно се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2 ". Добър урок за София ", написа Пушков в Туитър.

Отказ Болгарии от Южного потока был грубейшей ошибкой. Турция тут же ухватила собствен късмет, а Федерална Република Германия строит Сев. поток-2. Хороший урок для Софии.
— Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) May 21, 2018
Агенцията напомня, че президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който е на посещаване в Русия, в изявление за вестник "Комерсант " споделя, че България се нуждае от директни доставки на съветски газ през Черно море и че подобен план може да бъде наименуван "Български поток ".

РИА Новости цитира по този мотив и мнението на политолога Александър Сафонов, съгласно който на България й е повлиял образецът на Турция, имайки поради "Турски поток ". Реализацията на руско-турския план дава опция да се взема решение по какъв начин ще се доставят енергоресурси в Европа, счита политологът. "Ако те минат през България или в случай че България най-малко отчасти получава запаси през турска територия, това ще е доста преференциално за София ", сподели Сафонов пред радио "Спутник ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР