Руският президент Владимир Путинднес назначи Михаил Мишустин заминистър-председател,след като номинацията

...
Руският президент Владимир Путинднес назначи Михаил Мишустин заминистър-председател,след като номинацията
Коментари Харесай

Официално: Мишустин отново е премиер на Русия, Путин подписа указ

Руският президент Владимир Путинднес назначи Михаил Мишустин заминистър-председател,след като номинацията му беше гласувана от долната камара на Народното събрание – Държавната дума, заяви съветското държавно управление, представено от Ройтерс и Дарик.

Президентският декрет за назначението влиза в действие от деня на неговото сключване.

Мишустин заема поста министър-председател на Руската федерация за повторно. Той и досега беше на тази служба, откакто беше назначен за министър председател през януари 2020 година, когато вторият кабинет на Дмитрий Медведев подаде оставка.

Кандидатурата на Мишустинбеше авансово утвърдена от Държавната дума. Сега, откакто тойофициално е назначен с декрет на президента,му следва да предложи претенденти за министерските постове, които също би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. Изключение важи за ръководителите на министерствата на вътрешните работи, на външните работи и на правораздаването. Кандидатите за ръководители на тези ресори се дефинират от президента и се назначават след консултация със Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР