Посещението на руския президент Владимир Путин в Северна Корея е

...
Посещението на руския президент Владимир Путин в Северна Корея е
Коментари Харесай

Подготвя се посещение на Путин в Северна Корея

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Северна Корея е " в развой на подготовка ", оповестиха от Кремъл.

И двете страни, подложени на тежки западни наказания, се сближиха, откогато Москва стартира пълномащабната си атака в Украйна през февруари 2022 година Пхенян е упрекнат, че изпраща на Москва оръжия.

" Президентът Путин има дейна покана за публично посещаване в Северна Корея. Посещението е в развой на подготовка. Ще обявим датите на пътуването навреме ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По данни на южнокорейското разузнаване Северна Корея е доставила на Русия милиони жизненоважни артилерийски снаряди в поддръжка на настъплението си в подмяна на доставки на храни.

Вашингтон и Киев също по този начин упрекнаха Русия, че е изстреляла балистични ракети, доставени от Северна Корея, по Украйна.

Миналата година Ким Чен Ун посети Русия за среща на върха с Путин в Далечния изток, с цел да затвърди задълбочаващите се връзки, в рядко пътешестване в чужбина за самотния севернокорейски водач.

За финален път Путин посети Пхенян през 2000 година, единствено няколко месеца откакто влезе в Кремъл, за среща с Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен Ун.

През последните години съветският президент също понижи интернационалните си пътувания - както поради пандемията от ковид, по този начин и откакто Русия стана по-изолирана, откакто изпрати войски в Украйна, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР