Руският президент Владимир Путин заяви днес, че предложените промени в

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че предложените промени в
Коментари Харесай

Путин: Конституционните промени нямат за цел да заграбят властта

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че препоръчаните промени в конституцията нямат за цел да удължат пребиваването му на власт, а да подобрят политическата система в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Путин провокира политическа стихия на 15 януари с предлагането за конституционни промени, които доведоха до оставката на непопулярния министър председател Дмитрий Медведев и кабинета му.

Инициативата, която изненада руснаците и огромна част от политическия хайлайф, разсъниха спекулации, че Путин (67 г.) пробва да удължи хватката си върху властта след приключването на четвъртия му президентски мандат през 2024 година

По време на работата си като президент и министър председател за мен стана явно, че някои неща не действат както би трябвало, сподели президентът.

Внезапната промяна на Путин хвана неподготвена съветската съпротива

Много постоянно пораждат проблеми в опазването на здравето, образованието на общинско равнище, добави той.

Предложенията на президента плануват стягане на контрола над локалната власт и засилена роля на настойнически орган, наименуван Държавен съвет, както и на самото президентство.

Критици на Кремъл са единомислещо в своето опълчване на промяната, а опозиционерът Алексей Навални съобщи, че Путин желае да стане "пожизнен водач ".

Социологическият център "Левада " съобщи предходната седмица, че 47% от руснаците считат, че поправките обслужват ползите на Путин, а 44 на 100 мислят, че задачата им е възстановяване на политическата система, отбелязва БНР.

Путин назначи новото съветско правителство
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР