Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви, че руският

...
Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви, че руският
Коментари Харесай

Кулеба: Путин се опитва да провали срещата за мир в Швейцария

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба съобщи, че съветският президент единствено се пробва да провали мирната среща на върха в Швейцария. Коментирът на Дмитро Кулеба идва след изявленията за готовността на Владимир Путин за договаряния и преустановяване на огъня.

" Защо съветските " източници " внезапно осведомят медиите, че Путин е подготвен да приключи войната на сегашните граници? Това е просто. Путин обезверено се пробва да провали Срещата на върха за мир. Той се притеснява от нейния триумф.

Неговото обграждане изпраща подправени сигнали за хипотетична подготвеност за преустановяване на огъня, макар че съветските войски не престават да нападат брутално Украйна, а техните ракети и дронове се стоварват върху украинските градове и селища ", написа в обществената мрежа X.

Според Кулеба Путин няма предпочитание да спре експанзията против Украйна .

" Само кардиналният и обединен глас на международното болшинство може да го принуди да направи избор в интерес на мира, а не на войната. Именно за това е предопределена Срещата на върха за мир. Ето за какво той толкоз доста се опасява от нея. И по тази причина е извънредно значимо на нея да участват допустимо най-вече водачи от всички континенти и елементи на света ", добави министърът.
 Ройтерс: Путин е подготвен да замрази войната в Украйна
Ройтерс: Путин е подготвен да замрази войната в Украйна

Но в случай че се признаят досегашните победи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР