Комплекс от мерки, свързани с организацията на движение и охрана

...
</TD
>Комплекс от мерки, свързани с организацията на движение и охрана
Коментари Харесай

Камери ловят безрасъдно поведение на абитуриенти

Комплекс от ограничения, свързани с организацията на придвижване и защита на публичния ред, са планувани и се ползват от чиновниците на всички подразделения на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по време на абитуриентските балове и тържествата по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

На предварителни срещи са съгласувани взаимните дейности и набелязани съответни мероприятия с учебните управления, локалната власт, шефове на заведения и частни охранителни компании.

В регионите на учебните заведения е планувано осезаемо полицейско наличие при изпращане на зрелостниците. В рамките на обичайна превантивна акция “Абитуриенти " и упования натоварен трафик екипи на сектор  “Пътна полиция " ще патрулират в регионите към учебните заведения и заведенията и при нужда ще контролират основни кръстовища, където ще минават колите с зрелостници.

Чрез видеонаблюдение ще се следи за случаи на жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване и безрасъдно държание на водачи и пасажери. За документираните нарушавания ще се постановат и съответните наказания.  

Предварителни инспекции са осъществени на увеселителните заведения (ресторанти, питейни заведения, нощни заведения, клубове и други), като особено внимание е  обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание, в нетрезво положение, очевидно използвали наркотични субстанции, които биха провокирали нарушавания на публичния ред.

Завишен е контролът по преместването, законната приложимост и съхранението на взривни субстанции, огнестрелно оръжие, муниции и пиротехнически средства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР