Руският президент Владимир Путин съобщи, че тази година ще бъдат

...
Руският президент Владимир Путин съобщи, че тази година ще бъдат
Коментари Харесай

Путин в Деня на отечеството: Ракетите Сармат поемат бойни дежурства от тази година

Руският президент Владимир Путин заяви, че тази година ще бъдат сложени на бойно дежурство междуконтинентални балистични ракети финален модел " Сармат ", известни на Запад като " Сатана 2 " - свръхмощна система, с която обаче са осъществявани и несполучливи проби съгласно данни на Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Както постоянно, отделяме особено внимание на усилването на нуклеарната триада. Тази година ще бъдат сложени на бойно дежурство първите ракетни установки от системите " Сармат ", сподели той във видеоклип, публикуван във връзка днешния Ден на бранителите на отечеството и в навечерието на първата годишнина от офанзивата против Украйна.

Във видеото Путин поздрави ветераните от Втората международна война за празника, както и участниците в " спецоперацията " и съобщи, че Русия ще продължи да отделя повишено внимание на укрепването на нуклеарната триада.

По думите му от 2023 година първите пускови системи от ракетния комплекс " Сармат " ще застъпят на бойно дежурство с нова тежка ракета, ще бъде продължено и производството на хиперзвуковите комплекси " Кинжал " и ще стартират всеобщи доставки на хиперзвуковите ракети " Циркон ", осведоми РИА " Новости ".

В годишната си тирада във вторник обаче Путин разгласи, че ще бъдат сложени на въоръжение други нуклеарни системи, без да посочи какви, и заяви, че Москва краткотрайно стопира присъединяване си в нуклеарния контракт със Съединени американски щати " Нов СТАРТ ".

" През април господарят на Кремъл разказа ракетите " Сармат " като способни да преодолеят всички системи за противовъздушна отбрана; съгласно него те " ще накарат тези, които се пробват да заплашват " Русия, да помислят съществено ", показва Франс прес.

 Снимка: БТА

През 2018 година Путин показа " Сармат " наред с друга серия съветски ракети като " непобедимо " оръжие с съвсем безграничен обхват.

Но Си Ен Ен цитира поискали анонимност чиновници от администрацията на Съединени американски щати, съгласно които последният тест на " Сармат " тази седмица е бил неудачен.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли в сряда коментар във връзка тези изказвания. Той препрати публицистите към министерството на защитата и насочи предизвестие против " провокациите " на Запада.

 Снимка: БТА

В четвъртък Путин постави венец на Паметника на незнайния боец в Александровската градина по традиция в Деня на бранителя на отечеството, който през днешния ден честват руснаците.

По време на проявата съветският президент заяви, че статутът на ветераните и военноинвалидите от присъединените от Русия украински области в Донбас - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка, ще бъде приравнен на всички останали в РФ, без значение какви са били до този миг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР