На 20 май, в рамките на срещата на външните министри

...
На 20 май, в рамките на срещата на външните министри
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Русия изтъкнаха общата си позиция по въпроса за Тайван

На 20 май, в границите на срещата на външните министри на Шанхайската организация за съдействие в Астана, се организира среща сред първите дипломати на Китай Уан И и на Русия Сергей Лавров.

Сред въпросите, които разискаха беше обстановката към Тайван, Уан И уточни, че без значение от измененията в интернационалното състояние, фактът, че Тайван е част от Китай ще остане неизменен. Той напомни, че в речта си след успеха на изборите съветският президент Владимир Путин е подчертал особено това и Пекин цени високо позицията на Москва.

Лавров на собствен ред увери Уан И, че Русия ще продължи да поддържа Китай по тайванския въпрос и за осъществяване на обединяването на страната. Той също по този начин уточни, че  Русия е подготвена да работи с Китай за поддържане на обмена на всички равнища, поощряване на съдействието във всички области и използване на договореностите посред им.

Външните министри обмениха също отзиви по обстановката в Близкия изток, рецесията в Украйна, Корейския полуостров и други интернационалните и районни въпроси от общ интерес.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед2553Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед22514Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед11577Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2958Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3474Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед116803Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78910„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77093Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР