Районен съд- Пловдив потвърди споразумението, което 40-годишният Минко Минков си

...
Районен съд- Пловдив потвърди споразумението, което 40-годишният Минко Минков си
Коментари Харесай

Съдът потвърди условната присъда на катастрофиралия Минко с поршето, делото продължава

Районен съд- Пловдив удостовери съглашението, което 40-годишният Минко Минков си контракти с държавното обвиняване. Той ще изтърпи наказване от  6 месеца условна присъда с 3 години изпитателен период и лишаване на шофьорската брошура за период от 10 месеца. То е било утвърдено от различен състав на Районен съд – Пловдив, друг от този, който гледа сегашното произвеждане. През 2021 година Минко причина зрелищна злополука с джип „ Порше Кайен ”, в резултат на това пострада и момиче, което се е разхождало с родителите си по улицата.
Прочетете още
След избраната присъда на Минко,  делото продължава с другия обвинен водач от злополуката Диян Христов /21г./. Той отхвърли да признае виновността си и процесът против него започва по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.

Вторият е с повдигнато обвиняване за това, че на същата дата 14 ноември 2021 година, на същото кръстовище, при ръководство на МПС „ Нисан Алмера “, като е нарушил разпоредбите за придвижване по несъобразителност и при изискванията на без значение съпричиняване е предизвикал на пострадалата  контузия.

Днес той се яви в съда, както и част от очевидците, които би трябвало да бъдат разпитани. Първи за разпит застана самият обвинен Христов.

„ Щяхме да вървим към София с родителите м,  качихме се в автомобила, който беше моя благосъстоятелност.  Шофирах и стопирах на Т-образно кръстовище. Отсреща имаше друга кола, изчаках да мине, с цел да направя ляв завой. Дадох мигач и леко потеглих, за секунди поршето ме удари, откакто изпреварваше в насрещното придвижване. Ние спряхме и от удара ме отклони, а колата загасна. Поршето продължи, а по-надолу имаше един лежащ служител на реда, от скоростта автомобила му отскочи, удари дървото, отсече го и удари момичето, по-късно бутна един дирек и се заби в тревните площи. След това от джипа започнаха да бягат, а водачът се върна, взе си от багажника нещо и отново избяга. В  поршето имаше две девойки и водача. Момичето вървеше до ресторанта на улицата с родителите си. След това пристигнаха служители на реда, направиха ни проби за алкохол и опиати, кола за спешна помощ пристигна за момичето, тъй като беше легнала на земята ”. Това описа пред магистратите Диян Христов.

Делото продължи с разпит на други очевидци и изчитане на експертизи.

Катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на  TrafficNews  джипът  е бил  собственост на пловдивската компания " Корект Инвест ", само че го карал Минко Минков. Той чествал имения си ден с другари вечерта преди случая, а купонът траял до сутринта. След това тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която карал по ул. „ Ст.Стамболов “ била много над разрешената, като на кръстовището с ул. „ Славееви гори “ водачът на поршето настигнал движещ се пред него „ Нисан “. Японският автомобил бил ръководен от 18 годишен водач. След това поршето подхванало изпреварване и когато съвсем се изравнило с нисана, заради препречване на пътя на поршето последвал удар сред двете коли. Това се случило при маневра " ляв завой " на водача на нисана.

Вследствие на удара джипът на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк. След произшествието лидерът на лекия автомобил „ Нисан “ е бил тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като пробите са негативни.

Минко обаче избягал от мястото на злополуката, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно  виновният водач се е явил в 5 районно управление (на МВР) – Пловдив, съпроводен от татко си. Тестът му за кокаин е отчел позитивен резултат, като по-късно кръвната проба удостоверила резултата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР