Руският президент Владимир Путин подписа указ за набиране на още

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за набиране на още
Коментари Харесай

Путин подписа указ за набиране на 147 000 войници в армията

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за набиране на още 147 000 бойци във въоръжените сили.

Процесът би трябвало да се извърши от 1 април до 15 юли тази година. Призоваването е за наборна военна работа на съветски жители на възраст от 18 до 27 години, които не са в запас и дават отговор на условията на закона " За военния дълг и военната работа ", общо 147 000 души ", се споделя в документа, представен от съветската държавна организация.

Със същия декрет президентът реши да освободи от военна работа бойците, моряците, сержантите и старшините, чийто период на наборна работа е изминал. Документът влиза в действие в деня на публикуването му.

Наборниците няма да бъдат изпращани на работа в Донецката и Луганската национални републики, Херсонска и Запорожска област, посочи по-рано ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов. Проектът за постепенна смяна на възрастта на наборниците няма да засегне пролетната наборна работа. 

През септември предходната година Путин подписа декрет, с която прикани 120 000 души за есенната наборна акция. Тогава ТАСС цитира съветското министерство на защитата, което съобщи, че призоваването не е обвързвано по никакъв метод стака наречената от Москва „ специфичната военна интервенция “.

Всички мъже в Русия на възраст сред 18 и 27 години би трябвало да отбият едногодишна военна работа или да преминат равностойна подготовка по време на образование във висше образователно заведение.

През последните години приблизително към 130 000 души са били призовавани за присъединяване във всяка една от пролетните и есенните наборни акции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР