Руският президент Владимир Путин определи като образцови действията на 64-а

...
Руският президент Владимир Путин определи като образцови действията на 64-а
Коментари Харесай

Гавра: Путин награди убийците, обвинени за издевателствата в Буча

Руският президент Владимир Путин дефинира като образцови дейностите на 64-а обособена мотострелкова бригада и ѝ даде почетното звание " гвардейска ". Това е същата част, която Украйна упрекна, че е взела участие в издевателства над цивилни в град Буча, покрай Киев, съобщи Франс прес. Кремъл заяви, че Путин е подписал декрет, даващ на бригадата почетното звание " гвардейска ". Според текста на указа съображение за това са " героизма и упорството, решителността и мъжеството ", проявени от военнослужещите.

Почетното звание " гвардейска " е " висока чест и самопризнание за особени заслуги, всеобщ подвиг и увереност, проявени при отбраната на Отечеството, отстояването на суверенитета и националните ползи на Русия ", подчертал е съветският президент, представен от ТАСС.

" Умелите и решителни дейности на целия персонален състав по време на специфичната военна интервенция в Украйна са пример за осъществяване на воинския дълг, храброст, увереност и висок професионализъм ", се споделя в послание на Путин към военнослужещите. Кремъл не прецизира къде се намира сега бригадата, нито каква е задачата ѝ, посочи Българска телеграфна агенция. Украйна упрекна съветската войска, и съответно 64-а мотострелкова бригада, за избиването на цивилни в Буча, открито след изтеглянето на съветските военни на 30 март. Москва отхвърля тези изказвания и упреква украинските управляващи и западните медии в инсценировка на убийствата, или украинските сили, че са го направили, с цел да обвинят Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР